Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1394 / 88 / 2
1.Czy dizała dobrze rekreacyjnie?
2.W jakich preparatach jest dostępny?
3.Czy jest w ustawie i lekarze łatwo piszą?
4.Czy każda apteka ma na stanie?
5.Jak wychodzi cenowo?
action movie:gun:
  • 21 / / 0
Ja kiedyś pisałam tutaj, że nie działa na mnie rekreacyjnie, ale po kilku razach miałam po tym halucynacje i taki dość przyjemny stan. Miałam lek o nazwie Morfeo czy coś takiego :), cenowo z tego co pamiętam wychodził tanio i w aptece byl dostępny bez problemu, leżał obok zolpidemu
  • 86 / 1 / 0
10 grudnia 2018stuk pisze:
5.Jak wychodzi cenowo?
4. ŻADNA APTEKA NIE MA GO NA STANIE. Trzeba zamawiać. Już jakiś czas kupuję, w celach jedynie terapeutycznych (nasennie na pusty żołądek działa super) i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby jakaś apteka miała na stanie. Nigdy. W różnych dużych miastach kupowałem.

5. cenowo ok. 1zł/kapsułkę, czasem trochę taniej, trochę drożej, zależy od apteki

1. Na mnie nie.
2. Morfeo
3. Jedni piszą łatwo, inni nie piszą, jeszcze inni nie słyszeli o nim.
  • 2429 / 579 / 155
@stuk Uważam, że działanie rekreacyjne niezbyt ciekawe. Przypomina ponoć zopiklon/ zolpidem. Ten drugi rekreacyjnie to jak dla mnie porażka. W Polsce tylko pod nazwą handlową Morfeo (kapsułki po 10 mg) - są opakowania po 10 i po 20 sztuk. Wśród lekarzy raczej mało znany lek, więc piszą rzadko. W zakresie ,,problemów z otrzymaniem recepty'' myślę, że podobnie jak zolpidem /zopiklon. W ustawie jest, grupa IV-P, aczkolwiek jeszcze parę lat temu nie był. W aptekach praktycznie tylko na zamówienie. Pracowałam kiedyś jako pomoc przy wyładowywaniu /układaniu leków w aptece i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby był od ręki na stanie. Zobaczę, czy jak pójdę na praktyki, to się zmieni. Opakowanie 10 sztuk kosztuje przeciętnie 12,42 (według bazy leków), a 20 sztuk 15,55 zł.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 222 / 23
Widzę, że temat ucichł. Dzisiaj zdobyłem zaleplon chociaż zakup był masakryczny. Byłem w 8 aptekach i nikt nie miał tego leku. Dopiero w 8 ktoś miał na miejscu. Dziś albo jutro wrzucę doznania.
  • 1394 / 88 / 2
21 stycznia 2020ZbigniewStonoga pisze:
Widzę, że temat ucichł. Dzisiaj zdobyłem zaleplon chociaż zakup był masakryczny. Byłem w 8 aptekach i nikt nie miał tego leku. Dopiero w 8 ktoś miał na miejscu. Dziś albo jutro wrzucę doznania.
Czekam
  • 1174 / 222 / 23
Wziąłem wczoraj 1 tabletkę zaleplonu 10mg.
-30 minut po wzięciu lekkie zmęczenie.
-50 minut po wzięciu fizyczne zmęczenie a psychiczne pobudzenie
-60 minut nie idzie zasnąć to biorę zaleplon 3,75mg (mam małą na to tolerke)
-130 minut zasypiam
Zaleplon na mnie nie działą nasennie i nie działa też jakkolwiek przyjemnie. U mnie się nie sprawdził, zawiodłem się
  • 1174 / 222 / 23
10 grudnia 2018stuk pisze:
5.Jak wychodzi cenowo?
1. Na mnie nie a u innych jak czytam to zdania są podzielone.
2. Selofen, Morfeo
3. Ja dostałem gdy po Imovane powiedziałem, że za długo działa. Odhaczasz hydroksyzyne, trazodon i "Imovane" u lekarza oraz zaznaczasz, że masz problem bardziej z zaśnięciem a nie wybudzaniem.
4. Nie, tragedia z dostaniem tego. Raczej na zamówienie lub bieganie po aptekach.
5. Tanio. 20-30zł
  • 1394 / 88 / 2
@ZbigniewStonoga A działa z lekka tak głowo jebnie jak zolpidem?

@stuk, nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim - taurinnn
  • 1174 / 222 / 23
@stuk Brałem raz i ciężko mi powiedzieć. Spróbuję jeszcze raz i się wypowiem więcej. Na razie czułem się jakbym nie spał 3 dni i wypił 2 kawy, więc nic przyjemnego. Ogólnie to zolpidem pierwszym razem rewelacja a zopiklon był dobry na uspokojenie. Na razie zaleplon ma najgorszy efekt z zetek

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim - taurinnn
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.