Od kilku lat jestem na różnych antydepresantach, najczęściej z grupy SSRI/SNRI (wenlafaksyna, duloksetyna, fluoksetyna, sertralina, obecnie escitalopram) i każde z tych leków sprawia, że mam jakieś zaburzenia z odprowadzaniem ciepła. O ile zimą, jesienią, wiosną mogę przymknąć na to oko, tak kiedy zaczynają się cieplejsze dni nie jestem w stanie w żaden sposób tego zignorować. Dzisiaj mamy 30 stopni, byłam zaledwie jakieś 5 min na zewnątrz i już się ze mnie lało, prysznic konieczny. Po jakimkolwiek wysiłku mamy to samo. Kiedy jestem na zewnątrz i jest bardzo ciepło nie mogę przestać myśleć o tym, że muszę jak najszybciej uciec do chłodnego miejsca, wpaść pod prysznic, do jeziora, cokolwiek. To jest wręcz natrętna myśl.
Z tego co czytałam to przy niektórych antydepresantach taki skutek uboczny może się pojawić.
Jeśli doświadczacie czegoś podobnego to jak sobie z tym radzicie?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.