Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2235 / 5 / 0
Najgorszy mój sezon.

Dwie miejscówki zniszczone przez gospodarkę rolną.

Trzecia, myślę, obumiera. Zebrałem z niej w dwa wypady ledwo 30 grzybów! Uderze w sobotę na swoją dawną, pierwszą łąkę - może tam...

Liczę, że dodatnia temp. I opady utrzymają się do nowiu księżyca.

Co się Teraz sieje na polach - coś wykiełkowało na świeżo oranych - w równych rzędach o małych odstępach jakieś trawsko wysokie na 10 cm. Co to?
  • 1392 / 10 / 0
Oziminę. Jęczmień/pszenicę/żyto.
  • 167 / 8 / 0
60 sztuk, slaskie. Miejscowka z wlasnym zrodlem wody i grzyby w pasie 1 m od niej. Sucho sucho sucho, gorzej niz rok temu, najgorzej od lat.
  • 31 / / 0
Witam, mój wynik i zarazem najlepszy w zyciu to dokladnie 1050 sztuk w jakies 5 h :) okolo 100 km na poludnie od Wrocka. Zbieralismy w tamten weekend ale ze dopiero teraz wyschly tak na dobre to policzylem. Wiekszość miala biale lepki wiec nie bylo problemu ze znajdywaniem famili :D Bedzie na pare dobrych zbiorowych tripow, pozdro i powodzenia bo kto szuka ten znajdzie
  • 3 / / 0
witam , zwiedzał ktoś może już w tym roku okoliczne polany w Łodzi? w szczególności Janów, Lutomiersk, Stoki, Teofilów? mam zamiar w ten wikend pozwiedzać trochę w poszukiwaniu mushroma, jak ktoś ma jakąś informację co się dzieje w tym sezonie w łódzkim to pisać :)
guess i'm just too late
guess i'm just too late

so i guess that's the end
my dream weekend
so i find my tent, and i take
all the pills i saved to take with you

pills in my pockets
pills in my pockets
pills in my pockets

well not anymore....
  • 85 / / 0
Warszwa 0 sztuk 5 h szukania , może jeszcze się pojawią :emo:
Nie pamiętam co wczoraj zjadłem.
Ale pamiętam,że już odtańczyłem swój taniec śmierci z diabłem
  • 2235 / 5 / 0
zmień miejscówkę.

Zrobiłem tę głupotę że jak miałem te nieliczne wolne dni w roku nie szukałem nowych.
  • 85 / / 0
szukałem w wielu miejscach ,znalazłem naprawde ładne polanki i na nich ani nawet psiaków nie było , na podmokłych terenach w trawach też szukałem też ani jednego grzyba . Chyba mam jakiegoś pecha ...
Nie pamiętam co wczoraj zjadłem.
Ale pamiętam,że już odtańczyłem swój taniec śmierci z diabłem
  • 147 / / 0
Toruń i okolice biednie. FCHUI biednie. Zeszłoroczna miejscówka albo teraz już opróżniona, albo grzyby przestały na niej rosnąć. Czas wyjechać za miasto, póki jeszcze czas.
  • 124 / / 0
Lubuskie... Lipa na całego. Miejscówki obadane jak co tydzień i kaszana. Przez 3 h znalazłem 13 podgniłych grzybków. Co zrobiliśmy, że matka natura nas ukarała takim nieurodzajem w tym roku ? :( Ja ogólnie mam dosyć. Nawet nie idę sprawdzać.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.