Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1167 / 13 / 0
chsn pisze:
1/4 - 1/3, po większych ilościach zamiast pobudzenia występuje u mnie ujebanie troche podobne do działania mj.
Potwierdzam. Mam tak samo przy wiekszych ilosciach. Zamiast pobudzać muli i na ziewanie sie zbiera :scared: 8-(
  • 78 / 1 / 0
chsn pisze:
1/4 - 1/3, po większych ilościach zamiast pobudzenia występuje u mnie ujebanie troche podobne do działania mj.
po jakiejś konkretnej odmianie?

Ja sypie podobne ilości i jeśli chcę się bardziej pobudzić, to walę pół kubana - występuje fajne pobudzenie i rozkminka.
  • 6 / / 0
Ja pije 2/3 lyzeczki pajarito + hierbas naturales na 300 ml. W smaku gorzkie i miętowe ale mi smakuje. Mógłbym to pic godzinami:)
  • 43 / / 0
vi4rus pisze:
chsn pisze:
Potwierdzam. Mam tak samo przy wiekszych ilosciach. Zamiast pobudzać muli i na ziewanie sie zbiera :scared: 8-(
Też z przykrością potwierdzam, większe ilości mnie zamulają i mam nieprzyjemne uczucie w żołądku. Generalnie nie nazwałbym tego pobudzeniem w żadnym stopniu. Pijam głownie Amandę i kilka razy Pajarito. Przed chwilą zaparzyłem Yerbę z ilości około 1/5 i też mnie lekko zmuliło:(
Uwaga! Użytkownik mastman_v2-1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
yerbę sypie się 2/3-3/4 objętości naczynka.
tak smakuje najlepiej.i najlepiej działa.
może mam niski próg tolerancji,ale mi starczy 2 cbse energia żeby na cały dzień działać jak sekundnik w zegarku.pewnie śmiesznie z zewnątrz wyglądało to jak robiłam notatki.
najlepiej mieć pod ręką dużo przegotowanej wody i po pierwszym zalaniu yerby tymi sakramentalnymi 80oc następne zalania robić zimną przegotowaną wodą[terere].do 'zimnej' yerby są najlepsze te smakowe,np.cbse energia[z guaraną],pajarito cytryna-mięta,cruz de malta cytryna-mięta.są też w niektórych sklepach z herbatami mieszanki no nameowe yerby.nazywają się iq,magic,egzotyczna i jakieś jeszcze.ja mam iq i jest zajebista.
  • 3129 / 26 / 0
Ja tam nie uznaję yerb smakowych. Dobra pajarito i wykręcenie ryja przy pierwszym zalaniu to jest to, część rytuału rozpoczynającego pobudzenie organizmu do działania.
High, how are you?
  • 9 / / 0
smakowe są dobre do zimnej mate.
nie umiem się przełamać do nie-smakowych,mam rosamonte bez aromatów.raz zrobiłam z resztką mięt-cytr. cruz de malta i od tamtej pory leży i patrzy z wyrzutem.
  • 425 / 21 / 0
A nie lepsza mate russo?Z sokiem znaczy się.Pierwsze 2 zalania zawsze piję z soczkiem/minerałką cytrynową.Najpierw leję gorącą wodę, odczekuję chwilę i dopełniam zimnym napojem.
  • 9 / / 0
może kiedyś spróbuję.
jestem przywiązana do terere z yerb smakowych,łatwe i przyjemne
dołożyłam guaranę z magicznego ogrodu.ładnie trzepie.
  • 1 / / 0
Jak jest ze zobojętnieniem organizmu na yerbę po czasie? Czy trzeba zwiększać dawkę dla osiągnięcia tych samych efektów?
Uwaga! Użytkownik SavageAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.