Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 358 / 80 / 0
To dziwne, bo wszędzie gdzie czytałem to radzili nie zalewać wrzącą wodą.
Co do french pressa to polecam fajna sprawa, 0 fusów.
Czy miał ktoś po yerbie tak że ciężko się łapało oddech ( takie uczucie jakby powietrze nie dochodziło do płuc), dopiero ziewami dawało się odczuć wypełnienie.
  • 525 / 55 / 0
Bo to są nowe badania.
Co do tego uczucia to jak się przesadzi z kofeiną to tak bywa (mi się zdarza, jeszcze jak się od kawy odwodni i jest jakiś stres), chyba że jeszcze w grę wchodzą jakieś problemy zdrowotne to tym bardziej.
  • 980 / 83 / 0
Z czym mixowac yerbe do pracy?
Żeby lepiej się siedziało + skupienie
Dobrze mi się komponowalo z bzd ale się wjebalem w nie i odstawilem już i nie wrócę do tego.
  • 1599 / 47 / 0
Ciekawy jestem jakie macie ciśnienie po wypiciu yerby mate bo ja dzisiaj miałem

Ciśnienie = 143/100
Tetno = 116
  • 2939 / 1593 / 35
To w końcu stymulant więc zdarza się takie ciśnienie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 525 / 55 / 0
Mam tą prasę i rzeczywiście chyba najwygodniejsza i najwydajniejsza metoda przygotowywania yerba mate, wlewa się wodę o odpowiedniej temperaturze, czeka określoną ilość czasu i wszystko gotowe. Do tego można do odlanego naparu dawać od razu jakieś dodatki w rodzaju słodzika i cytryny nie ruszając suszu. No i jeszcze do termosu można odlać gotowe.
  • 47 / 8 / 0
Pije Yerbe juz nie wiem ile lat. Dzien w dzien. Czasem bawi mnie jak widze gdy ktos slyszy o yerba mate i oczekuje zaraz indjanskiego pobudzenia czy nie wiadomo co. To zaparzanie wzatkiem jest troche przereklamowane. Mozna i nie. To tak jakbys kupil Ferrari i jezdzil po pastwisku. Musisz zalac taka wode zebys mogl ja od razu wypic, wzatkiem sie przepaza od razu i nie wyciagniesz smaku,zalejesz wzatkiem i musisz czekac az ostygnie-najlepsza yerba bedzie smakowac jak ostatni shit. Przepazona yerba traci tez swoje wlasciwosci ale spoko-kofeina jest.I tak.Yerby paragwajskie najlepiej wola chlodna wode u nich tak sie to pije. Argentyskie juz lubia goraca,ja np. najpierw zalewam letnia,potem juz goraca z termosika. W ten sposob ten smaczek pojawia sie stopniowo. Tak samo Urugwajskie tylko ze najpierw zimna a potem prawie wzatek. Dlugo by pisac trzeba po prostu zaczac pic a technika sama sie znajdzie. Oczywiscie czasem nie ma czasu sie bawic to myk-woda jak leci i poszedl.Cejrowski mowi ze tylko sypiesz susz tyle ile,wbijasz w to bombille i zalewasz wada od zimnej do takiej zeby paznokiec nie odpadl.tez mozna
Uwaga! Użytkownik Arek1212 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 525 / 55 / 0
@Arek1212 do ostatnich zalań wrzątek jest moim zdaniem dobrą opcją.
  • 1876 / 193 / 0
A ja mam właśnie wrażenie, że Yerba zdziałała cuda na mój układ krwionośny. Owszem, rzuciłem palenie, już miną zaraz 2 miesiące i tu należy szukać największych zasług. Mimo wszystko mam wrażenie, że Yerba bardzo pozytywnie wpłynęła na unormowanie mi tętna, które miało tendencje do częstych skoków w górę (I to całkiem odczuwalnych) bez większej przyczyny

W pierwszych dniach można było odczuć wyraźną stymulacje i wzmożoną pracę serca, ale teraz? Być może mój organizm się zaadaptował, pije zalanie po zalaniu i cieszę się dobrym humorem i dobrodziejstwami yerby bez żadnych sercowych ekscesów. Dzięki temu mogę tak samo zasmakować zwykłej kawy zagryzionej deserem, bez obaw, że przez następną godzinę będę borykać się z wysokim pulsem. To są małe rzeczy, ale cieszą

Ciśnieniomierz obecnie potrafi pokazać magiczne 120/80, tętno 55-80. Wcześniej puls przez cały dzień w granicach 85-100

Jednak nie oszukujmy się też, o tym wszystkim mogłem jedynie pomarzyć, kiedy dzień w dzień paliłem pety i e-pety. Także jeżeli ktoś pali, to niech przestanie :extasy:

A piję zawsze Amande Despalada, w serduszku mym na zawsze. Najpiękniejsza, najpyszniejsza
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 358 / 80 / 0
Amanda Despalada była moją pierwsza yerbą, nasypałem chyba za duzo, bo az mnie wystrzeliło. Teraz testuje inne ale chce do niej wrócić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.