Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Kuba Powiatowy pisze: Salvinorin A, bodajże jako jedyna substancja halucynogenna oddziaływuje na receptory serotoninowe.
Nie wiem jak to jest z tą serotoniną, Franiel nie przepada za szałwią z powodu wkurwienia jakie przychodzi po tripie. Też tak macie? Lekki bol glowy, plus wielka ochota na wsadzenie czegoś do ryja, w sensie do jedzenia, inaczej jednak niz po mariannie. Generalnie to tylko z marianną jest fajnie, trip na alko jest przyjemny ale potem są rozne dzikie sensacje...
bungo pisze:
To chyba ironia o ile dobrze zrozumiałem ... ?
nicze pisze:Czy możesz podać zródła na których się opierałeś wypowiadając tak zdecydowany sąd?pilleater pisze: Po amścierwaminie salvia przynajmniej mnie kopac nie chciała jak należy. Tu musi być coś co serotoninę wyzwala, a to dlatego, że wpadający z hukiem salvinorin obniża jej poziom. Tu w tym dziale jak dobrze łopaty i kilofa użyjesz znajdziesz krótki bo krótki wątek o tym, jak salvinorin bezlitośnie obniża poziom serotoniny, co powoduje mega jeb ;)
Sam po sobie zauważyłem, że po miksie z mdma gdy już salvia puści na dobre, pixy działają do końca fazy jakoś tak inaczej. Ostatnia próba w tamtym roku więc dużo Ci nie powiem. Stestuj jesli SD lubisz, warto.
W artykule tym pisza, ze co prawda agonisci receptora k-opioidowego obnizaja ilosc zewnatrzkomorkowej serotoniny, jednak jednoczesnie obnizaja ilosc zewnatrzkomorkowej dopaminy.
Co wazne - autorzy, jako agonisty k-opioidowego uzyli zwiazku U-50488, ktorego struktura chemiczna dosc znacznie rozni sie od struktury salvinorinu A, wiec tym samym ciezko wyrokowac czy salvinorin obniza lub podwyzsza poziom serotoniny.
http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=18445
Mając na myśli, że SD obniża poziom serotoniny nie chodziło mi o obniżenie do przysłowiowego zera. Tylko sam mózg wie jak to jest. Oczywiście mogę się mylić, wcale salvinorin nie musi obniżać poziomu serotoniny, jednak póki co jestem zdania, że robi to na pewno. Ale nawet gdyby, to co to za różnica :) ? Działa mocniej i to się liczy, wszędzie ta ekonomia
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.