Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 76 / 50 / 0
Czytam sobie w internetach o skażonych suplementach i wyskakuje sporo artykułów, które opisują przypadki suplementów, w których trafił się mniej lub bardziej miły "bonusik". Najbardziej notoryczny jest sildenafil, którym regularnie kraszone są suple na potencję. Inne przykłady to sybutramina (w USA) i agonisty adrenergiczne w preparatach na odchudzanie. Naturalnie, nie można nie wspomnieć o sterydach anabolicznych w suplach na masę, jednak najciekawszy wydaje się BMPEA, izomer strukturalny amfetaminy o zbliżonych właściwościach.

Tak pytam, bo ostatnio eksperymentuję z ashwagandhą pewnej firmy i działa... dobrze. Aż za dobrze, zdecydowanie lepiej niż konkurencja. Osiągam stany psychiczne, które do tej pory wydawały mi się niemożliwe – tak jakby wreszcie w moim mózgu była jakakolwiek serotonina. Wiążę te efekty właśnie z ashwą, bo pozostałe czynniki są ceteris paribus, ale nie spotkałem się z podobnymi laudacjami do ashwy od innych użytkowników. Zachowuję pewien sceptycyzm. Może ashwagandha tej firmy ma lepiej wyekstrahowane alkaloidy? Może placebo albo niezwiązana nagła poprawa? A może jest tu coś bonusowego – domieszki innych ziół, względnie legalne farmaceutyki czy mniej legalne psychotropy?

To pewnie zostanie tajemnicą, ale jestem ciekawy waszych doświadczeń i chciałbym naszkicować zarys bezpieczeństwa suplementów diety w Polsce. Czy wzięliście kiedyś suplement i wystrzeliło was, nierealnie względem innej firmy czy konsensusu empirycznych opisów działania? Czy mieliście jakieś niespodziewane powikłania zdrowotne? A może kojarzycie doniesienia o skażonych suplementach z drugiej ręki lub w mediach?
  • 1147 / 227 / 7
Tak wyglądały dopalacze pierwszej generacji. W składzie na etykiecie same naturalne rośliny, działały nadzwyczaj mocno jak na legalne ziółka (imitowały marihuanę, działanie było trochę inne ale równie mocne albo mocniejsze). Ktoś postanowił to sprawdzić i wyszło szydło z worka, okazało się że producenci dodają tam syntetycznych kannabinoidów.

Do niedawna działał polski sklep internetowy z takim asortymentem. Też wszystko "z natury".
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 205 / 64 / 0
Wystrzałowe były niektóre przedtreningówki z DMAA czyli geranium. Jako małolat miałem zajawkę na testowanie tego typu specyfików i pamiętam jak wrzuciłem Canon bomb. Chyba z pół rekomendowanej dawki. Wystrzeliło mnie to porównywalnie do niewielkich dawek kryształu, efekty uboczne też były podobne. Mimo treningu życia nie mogłem nic zjeść przez kilka godzin, libido wystrzelone w kosmos, w głowie nieogar i euforia. Kosior to był niesamowity ale że ja byłem wtedy sportowym świrkiem to na jednej próbie zakończyłem testy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.