Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 494 / 134 / 0
Ale o czym Ty mówisz? Po co chcesz udostępniać dokumentację medyczną?
W ogóle do jakiego lekarza idziesz i po co?

Tylko ja nie rozumiem tego posta? %-D
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 4603 / 2206 / 1
08 sierpnia 2021Tryptophan pisze:
Czy wyrażenie zgody na udostępnianie swojej dokumentacji medycznej przez ikp przed umówieniem e-wizyty z danym lekarzem zda egzamin czy muszę mieć papierowe skany dokumentacji?Mam papier na adhd choćby, ale dokumentacji w formie papierowej nigdy nie widziałem na oczy. Musiałbym dzwonić nie wiadomo gdzie i jeszcze pewnie płacić. Od lipca miała funkcjonować elektroniczna dokumentacja medyczna tzw. EDM, ale nie widzę żadnego dostępu do niej przez IKP.
To tak nie działa. Mylisz i łączysz 2 zupełnie różne rzeczy. Poczytaj temat o P1 i zapoznaj się ze stanem faktycznym. Na dzień dzisiejszy nić nie udostępnisz w sposób o jakim myślisz (musisz mieć dokumentację papierową - oryginał, ksero lub elektroniczne skany).
  • 1298 / 258 / 0
Jest szansa, że wysępie mph na e-recepcie, bez wcześniejszych recept z tym lekiem? %-D
Nie mam ubez. na nfz a prywatnie boję się zaryzykować. Jeden już nie dał, ale to i tak od niego pregabę mam.
  • 1174 / 222 / 23
@hubii
Nie ma opcji. Nikt nie będzie dla jednego klienta przepisywał pierwszej recepty na RPW, bo po prostu się to nie opłaca. Nawet z historią leczenia bez jakiejś gadki może być trudno.
Inna sprawa z e-konsultacją, ale to radziłbym się przygotować wraz z gadką, że kiedyś się leczyłeś.
  • 577 / 104 / 0
Nie wiem czy ktoś już tu o tym wspominał, ale ostatnio nawet pojawiły się darmowe 'przychodnie'. Też fajna opcja
:tabletki:
  • 96 / 3 / 0
@krzychv
A korzystałeś z tego albo ktoś znajomy ? Bo ja bym sobie chetnie klony kupił, tzn recepte.

Bo widze, ze oczywiscie najpierw trzeba zapłacić, a jak sie rejestrujesz to zaznaczasz, ze wiesz ze lekarz moze odmowic wypisania recepty.I co zaplacisz za recept ktorej nawet nie dostales, to chore by było.
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 577 / 104 / 0
Są już darmowe przychodnie gdzie nie płacisz za konsultacje, wystarczy poszukać w duckduckgo
  • 1174 / 222 / 23
Te "darmowe" to pewnie zbieranie twoich danych, żeby potem móc je do gorszych rzeczy wykorzystać XD
"darmowe przychodnie" kto w to kurwa wierzy XDD
  • 177 / 26 / 0
Panowie i panie lekoznawcy,
Zamówiłem telefonicznie lek narkotyczny na rp w dwóch aptekach podając swoje dane czyli PESEL i kod.
Wykupiłem lek w aptece A bo mam bliżej a aptekę B olałem. Teraz koleżanki mama która nie zna się na temacie i z którą chce mieć jak najmniej wspólnego bezwiednie otrzymała e-recepte i podała mi kod.
I moje pytania:
1. Czy jak zamawiam 1op leku w aptece to zamawiają więcej na zapas?
2. Czy apteka B wyda mi lek dla mamy koleżanki mimo tego że rezerwacja była na inną receptę i nie zwęszy szwindlu?
3. Czy lepiej iść do jeszcze innej apteki
Cwancyk polega na tym żeby recepta miała jak najkrótszy czas status. "wystawiono".
@szufladziarz
@DexPL
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 577 / 104 / 0
15 sierpnia 2021Morfeo pisze:
Te "darmowe" to pewnie zbieranie twoich danych, żeby potem móc je do gorszych rzeczy wykorzystać XD
"darmowe przychodnie" kto w to kurwa wierzy XDD
To nie kwestia wierzenia tylko fakt. Wyskoczyło mi jako reklama na fb. Załatwiłem już stamtąd kilka paczek benzo i inne rzeczy. Co prawda ciężej tam ogarnąć rzeczy typu oxy ale z taką alprą czy tramalem na spokojnie, oczywiście o ile masz dokumentacje.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.