Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
Jak coś, to pisałam o e-receptach, nie o papierowych. A na tej "grupowej" mam pregabalinę i escitalopram.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 349 / 102 / 0
Nie ma czegoś takiego jak grupowa e-recepta. Jest 4 cyfrowy kod + twój pesel na którym może być max 5 e-rp, ale różnica między tym a papierowymi jest taka, że każda z nich to oddzielna recepta, mimo że wczytują się razem. W e-rp w pakiecie może być psychotrop i zwykłe leki, na papierowej tak nie można. Natomiast, przynajmniej to oprogramowanie do którego ja miałem dostęp nie dopuszcza do wystawienia rpw i zwykłych na jednym kodzie.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 867 / 253 / 0
No dlatego napisałam w cudzysłowie, a chodziło jedynie o to, że po każdej wizycie (a tak naprawdę to teleporadzie) dostaję 2 kody: na jednym kodzie jest pregabalina i esci, a na drugim alpra.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1177 / 138 / 0
Czemu jeden lekarz wystawia te 3 leki na jednej recepcie a inny te same 3 leki na 3 różnych i daje 3 kody?
I jeszcze jedno mam pytanko do Ciebie. Jak to jest gdy ktoś prowadzi aptekę z zakupem leków? Po prostu wysyła listę co chce i dostaje to z hurtowni czy trzeba mieć jakieś specjalne papiery, recepty, no ale wiadomo że apteka musi mieć na stanie różne leki, nawet te silne bardzo. I jak to jest z podbieraniem tych leków, bo miałem kiedyś znajomą ktora leki typu tramal czy benzo mogła załatwić bez recepty pracując w aptece. Da się takie sztuczki robić?
  • 371 / 55 / 0
byc moze takie ma oprogramowanie. jest tego duzo. moj magik ma ze swoim problem, bo tak zrobili, ze wszystkim nie dogodzisz. w jednej aptece pasuje, a w innej juz nie. 2 apteki sie napierdalaja czy w MM to THC jest subst. aktywna, czy susz marihuany i jak to pisac; mg thc, czy g suszu
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
17 września 2020adverse pisze:
Weszłam na jakikolwiek serwis z takimi usługami - bez żadnych, kurwa żadnych papierów i dostałam dwie paki klonów. Gość jeszcze pytał czego potrzeba i w jakiej ilości i tyle. Rozmowa trwała minutę - bez wnikania po co i dlaczego... Nie wiem, czy ja mam szczęście, czy rzeczywiście to mega biznes.
Możesz mi na priv wysłać wiad z jakiej strony??
  • 349 / 102 / 0
09 marca 2021lucifer_sam pisze:
Czemu jeden lekarz wystawia te 3 leki na jednej recepcie a inny te same 3 leki na 3 różnych i daje 3 kody?
I jeszcze jedno mam pytanko do Ciebie. Jak to jest gdy ktoś prowadzi aptekę z zakupem leków? Po prostu wysyła listę co chce i dostaje to z hurtowni czy trzeba mieć jakieś specjalne papiery, recepty, no ale wiadomo że apteka musi mieć na stanie różne leki, nawet te silne bardzo. I jak to jest z podbieraniem tych leków, bo miałem kiedyś znajomą ktora leki typu tramal czy benzo mogła załatwić bez recepty pracując w aptece. Da się takie sztuczki robić?
Widocznie lekarz nie umie wystawić pakietu recept xD. Tramal to nie problem, bo farmaceuta może na niego wystawić receptę farmaceutyczną albo pro auctore. Z benzo kiedyś były możliwości, ale teraz to proszenie się o utratę prawa wykonywania zawodu a nawet zamknięcia apteki. Może też mieć znajomego lekarza, który wypisze co trzeba.

Teraz już skończyły się dobre czasy i wszystko trafia do systemu, a kiedyś jak lekarz miał pacjenta z uprawnieniami IB to mógł sobie wypisywać na niego co tylko chciał i wszystko było za darmo (z leków na receptę). Piękna sprawa, słyszałem że jeden przychodził do apteki, wypisywał i pytał "a panie co potrzebują? nfz płaci" %-D
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 2394 / 653 / 0
Poda ktoś na pw jakiś portal gdzie już na etapie opisu problemu można załączać skany papierów i recept a nie dopiero na etapie czata już po opłaceniu ?? Na ten czat wielu lekarzy wgl nie wchodzi jak wybrana jest opcja przedłużenia recepty.
  • 230 / 26 / 0
Dobra dostałem co chcialem i powiem tak dużo tego jestem zadowolony :mniam:
ponad 600 zł zapłaciłem za leki ale warto
Każdy ma swojego magika i niech tak zostanie jeden ma za 50 zł drugi za 200 zł ważne że ilośc się zgadza i to ci się chce :mniam:
  • 2394 / 653 / 0
@Politoksymann

Ale teraz dla przykładu - gadałeś z nim na czacie - przesyłałeś jakieś papiery recki ? Czy po prostu w opisie problemu wymieniles jakie chcesz leki i bez żadnej rozmowy dostałeś kody??
Zablokowany
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.