Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 108 / 16 / 0
JP podobno nie chce już uzalezniajacych pisac, ale to wiadomość z drugiej ręki, ja sama z jego usług nie korzystam, bo nie udostępniam IKP. NL lecą normalnie bez IKP, ale wiadomo, że to doraźna forma pomocy więc nie ma co przesadzać.
Wątpie vy ktoś tu skróty rozwijał, ale od siebie mogę doradzić żeby po benzo iść do psychiatry, od razu dostaniesz zapasy, więc te ponad 2 stówy nożna raz na miesiąc wydać. Chyba, że jeste mocno wjebany jak np ja to wtedy taki hajs wydaje sie co tydzień.
  • 108 / 16 / 0
Jedyne co u Nl się zmieniło to kiedyś dostawałam kod smsem, a teraz odbuwam konsultację telefoniczną żeby dostać receptę. Ale lekarz spoko, zawsze sobie chwilę pogadamy o tym i tamtym, już się w sumie znamy, bo ja korzystam z NL w sumie regularnie, ale z umiarem.
  • 312 / 77 / 0
@WujekMorda niestety benzo przez neta nie ogarniesz, ewentualnie przy jakiś mocnych akrobacjach ale nie jest to gra warta świeczki, już lepiej sobie ogarnij jakiegoś prywatnego magika na miejscu, wtedy 100% dostajesz to co chcesz
  • 108 / 16 / 0
Ogarnąłby jakby wiedzial gdzie uderzyć. Jednak zgadzam się że gra nie warta świeczki. Bo nawet jak ogarnie za tą stówkę to ile? Jedno tylko opakowanie i bez zadanej gwarancji, ze za miesiac znowu klepną. To juz lepiej wydać kase na psychiatre. Ja kiedyś bawiłam się w tą telemedycyne i napastowałam tam kilku lekarzy rodzinnych, zaden nie chciał pisać, ale szlam na ostro i kłócilam się o te 20 marnych tabletek. Udawało się, ale ile to nerwów i kasy wywalonej w błoto to szkoda gadać.
  • 55 / 9 / 0
spójrz na pw ↑
she loves you again
  • 45 / 3 / 0
@up mógłbyś też podesłać?
  • 696 / 435 / 0
Mam takie pytanie. Wybieram się do magika po receptę na metylofenidat.
Ułożyłem już wstępną gadkę którą mu przedstawie, a mianowicie, że parę lat temu leczyłem się już Medikinetem, mam zdiagnozowane ADD(niestety nie mam papierów bo zgubiłem). Czy on jest w stanie zweryfikować w jakiś sposób te informacje? Z tego co mi wiadomo system erecept wszedł jakoś w 2020 i mam świadomość, że do tego czasu można wszystko sprawdzić. Ale czy te wcześniejsze dane sprzed 2020 są możliwe w ogole do jakiejkolwiek weryfikacji?
  • 1756 / 240 / 0
Nie przejmuj się mają to w systemie pewnie:)
  • 108 / 16 / 0
Po co isc do magika i sciemniac? W systemie nic nie znajdzie, ale gadka o zgubionych papierach juz cie stawia w kregu podejrzanych.
  • 88 / 7 / 0
Co powiedzieć lekarzowi żeby wypisał mi maoi/ndri np moklobemid lub bupropion? Zwykle dostaje ssri, benzo i prege, czasem może snri i nie działają na mnie dobrze te leki, same uboki tylko (leczę się ponad 7 lat)
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.