Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 3209 / 542 / 0
To różowa redeptw restrykcje są większe i pewnie wymagają u większości już konta pacjenta.
Ogarnij sobie lekarza irl zamiast w necie i powiedz jaki masz problem.
Kiedyś jp przepisywał ale teraz nie wiem czy nie odrzuci
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 11 / 3 / 0
Czy na h.d jest jeszcze jakakolwiek możliwość uzyskania rp na zolpidem? Każdy lekarz tam, którego profil przejrzałam ma informacje, że nie wypisuje benzo i pochodnych. To jakaś odgórna formułka, czy faktycznie nie ma opcji?
  • 188 / 28 / 0
Pałucki to kawał skurwysyna, przed wprowadzeniem restrykcji wypisywał co ch iales, morfinę, oxy, nieograniczone ilości benzo.
Teraz wprowadza bany i z dnia na dzień zostawia osoby uzależnione na lodzie, mimo, że dla kasy sam pogłębiał ich uzależnienie ...
Zgłaszam tego chuja, w załączniku wyślę wszystkie recepty na oxy, morfinę, benzo I ciekawe jak z tego się wytłumaczy, dając bezpodstawny ryczałt.
Od wielu lat jestem czysty ale chujowi nie odpuszczę
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 566 / 102 / 0
Bez powodu pewnie tego nie zrobił, nie próbowałeś brać więcej niż powinieneś? Np co półtorej tygodnia miesięczny lub większy zapas? Każdy ma swoje granice
:tabletki:
  • 40 / 11 / 0
Generalnie będąc osobą uzależnioną nie można polegać na tylko jednym źródle recept, szczególnie, jeśli jest to źródło internetowe. Dajcie znać jak to jest teraz w końcu z tym dostępem lekarzy do historii recept, widzą już wszystko bez proszenia o dostęp do ikp? Ewentualnie czy muszą wymagać ikp, są jakieś blokady na benzo, jak w sierpniu? Mam niedługo pierwszą wizytę po nowym roku i nie chcę iść w ciemno, nie wiedząc jaka jest sytuacja. Szukałem na stronie MZ, ale nie znalazłem żadnych nowych informacji.
  • 311 / 77 / 0
Niestety j.p zrobił to co wielu innych lekarzy, jak ktoś bierze w granicach normy to ma bez przypału źrodło, ale jak ktoś mocno przeginał to niestety. Co do recek na benzo to przez neta wszędzie wymagają dostępu do ikp albo jakiejś historycznej recki z przed 30-60 dni. Co do wizyty normalnych to bez problemu :)
  • 46 / 2 / 0
Witam. Jeżeli lekarz rodzinny wystawił mi 12.01 receptę na Xanax 0.5 mg i Relanium 5 mg a następnie tydzień później, czyli 19.01 receptę na 2 paczki Relanium 5mg i Preato 75 mg 28 tabletek to mam jakąś szanse wyrwać Xanax i Relanium przez jakiś receptomat, albo u psychiatry na NFZ?
  • 2394 / 653 / 0
W sensie - Ty liczysz na to że jak prywatni magicy zobaczą że miałeś pisane przez rodzinnego to Ci w związku z tym wypiszą ? No nie to tak nie działa. Dopóki nie masz podkładki jakiejś konkretnej ( stwierdzonej jakiejś choroby np ) to możesz jedynie liczyć na łut szczęścia albo na jakieś sprawdzone opcje które nie maja problemu z pisaniem benzo
  • 69 / 6 / 0
UP
Jak mam wpisane przez rodzinnego w kartę rok temu leczył się na zaburzenia lękowe wpadł w alkoholizm który pogłębił chorobę aktualnie po detoxie leczy się na lęki natręctwa i zaburzenia snu to coś da?
  • 188 / 28 / 0
Raczej nic nie da ...
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
Zablokowany
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.