Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 108 / 16 / 0
Zetki i benzo obecnie piszą bez problemu albo ja trafiam na normalnych lekarzy. Jednak widmo posiadania IKP zbliża się nieuchronnie. Zamieszanie z ustawą było spore, lekarze narzekają ponoć bardzo i im nie podoba się pomysł przeglądania historii pacjenta. Jeśli ktoś ma ogarnięte kontakty to niech korzysta póki może, chociaż mi psychiatra powiedział, że to on decyduje o sposobie leczenia i jeśli pacjent jest uzależniony to żadne ustawy nie zmuszą go do odcięcia pacjenta od leków. Oczywiście mowa była o pacjentach chcących schodzić a nie ćpać.
  • 59 / 17 / 0
A jak to jest w końcu na platformie na "n" za 119. Odpowiedzieli mi dzisiaj na zdane pytanie, że należy podać IKP. Gubię się już w tym. Teraz to już chyba wszystko zależy od magika, bo jak pisałem kilka dni temu dostałem na e-konsultacji benzo bez żadnych wglądów
  • 2394 / 653 / 0
28 sierpnia 2023Leilani87 pisze:
chociaż mi psychiatra powiedział, że to on decyduje o sposobie leczenia i jeśli pacjent jest uzależniony to żadne ustawy nie zmuszą go do odcięcia pacjenta od leków. Oczywiście mowa była o pacjentach chcących schodzić a nie ćpać.

Święte słowa wypowiedział ten magik. Choćby zajebali barykadę z gówna, taką lepiankę ja i tak znajdę w tym dziury i wyszarpię benzo ( a i opio i pregę PRZY OKAZJI XD) , bo muszę bo jestem uzależniony i od 13 lat nie zdażyło mi się żebym nie miał tematu. JAKIch ustaw by nie wymyślili ja i tak pójdę do okoła i wezmę se leki które niestety MUSZĘ Brać.
  • 3230 / 549 / 0
Też zależy ile benzo i opio dawkujesz na dobę i ile dany kitel Ci będzie wypisywać zanim postanowi obniżać dawki i któregoś dnia powie sprawdzam. Myślę że największym problemem teraz jest znaleźć takiego lekarza bez wtapiania kasy, a wielu się źródła popalily.
Sam przez to od jakiegoś czasu jestem trzeźwy od tych środków aptecznych i trochę inaczej na to teraz patrzę niż z poziomu palenia trawki czy innych dopkow, jedno beztroska egzystencja a inno tylko zabawa czyli dobrze by było gdyby można było dostać papier na maksymalne dawki miesięcznej które by trzymały ryzy przed popłynięciem a nie całkowicie ograniczały.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 18 / 1 / 0
Kilka dni temu lekarz wypisał mi alprazolam bez udostępniania ikp, z jednej aplikacji nie przeszło, spróbował z innej i dostałem receptę
  • 108 / 16 / 0
Miałam napisać o platformie na "n", ale jednak sobie daruje, bo może jeszcze skorzystam, a ktoś kto dzwoni by pytać na infolinii czy mu psycho wypiszą bez IKP jest chyba niepoważny.
Przestańcie już też wypisywać,że nie da rady nic wyrwać, bo takie zaostrzenia są. Albo macie pecha albo fatalnie wypadacie przed lekarzem. Ogarnięty człowiek obecnie dostanie benzo bez problemu.
  • 3230 / 549 / 0
Ale zdobyć receptę to nie problem, problem jest zdobywać a to robi dużą różnicę po tych zmianach.

Anyway z tego co wiem to na jakiś czas teraz odsunęli te rygorystyczne przepisy z ikp i blokowaniem? Ale do jesieni ta?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 958 / 175 / 0
Mnie ostatnio proszono o zaświadczenie na dany lek a gdy go nie miałem to .pdf recki danego leku jaki chce z IKP.Nikt nie chciał dostępu.
  • 19 / 4 / 0
Wciąż chcą papiery, dodatkowo z jakiegoś IKP. Te wszystkie "receptomaty bez wychodzenia z domu" to wielkie g*. Przynajmniej na dwóch stronach, po leki "uzależniające" mimo 18+ kilka lat, przy dzisiejszych bazach informacji jak sam chcę przejść na dany środek, a ktoś wydaje werdykt że tego nie kupię sobie i tak muszę iść stacjonarnie no i on tego nie da bo to ma potencjał. Kontynuacja leczenia bez zmiany leczenia gdy przynosi odwrotne efekty... To w takim razie nie polecam żadnej takiej strony, chyba że osobom co miały już przepisane i mogą wysłać ostatnią receptę inaczej stracicie czas. Tylko w takiej sytuacji po co te strony, o tym że zaprzyjaźnić się z lekarzem lepiej wiedziałem dawno, nawet preferuję bo mnie widzi a nie jakiś kłamczuch przed komputerem z telefonem
  • 108 / 16 / 0
Napszcie jak to jest z IKP. Nie logowałam się ani razu, czy lekarz POZu widzi mimo to wszystkie moje recepty i wizyty prywatne? Pytam z ciekawosci, bo jesli by tak było to dziwne że mi w ogóle w przychodni cokolwiek wypisywali.
Zablokowany
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.