Wątek może pierwszy ale zaglądam tu od lat pod takim czy innym loginem.
Naszła mnie rozkmina, obecnie pojawiło się trochę produktów typu hemp shot a sam susz cbd stał się łatwo dostępny. Każdy susz ma poniżej 0,2% THC (w teorii a w praktyce pewnie jeszcze mniej). Zastanawiam się czy mając 100g dekarboksylowanego suszu warto byłoby z tego zrobić masło, ekstrakt glicerynowy czy coś na kształt green dragona. Próbował ktoś? Dodam, że pół buteleczki amnesii od cannabis boys robi mnie już wystarczająco, więc na edibles jest dobra reakcja organizmu. Susz z kombinatu konopnego, tani jak barszcz. Interesują mnie jedynie opcje zupełnie legalne.
Skoro odkryłem już mały potencjał, stwierdziłem, że zrobię MAKUMBĘ, czy tam mleko konopne, jak kto woli. Mały garnek, 400ml mleka 3,2%, kawałek masła, 20g suszu i 2g kiefu. Oczywiście susz wcześniej zdekarboskylowałem.
Cóż mogę powiedzieć, dawno takiej bomby nie miałem XD
Wchodziło może z półtora godzinki. Totalna indiczna zajebka, nie będę się rozwodził, szybko z dworu wróciłem do domu, padłem na łóżko i tripowałem w spokoju, gdy po godzinie nagle kurewsko zaczął boleć mnie brzuch. Nie szło wytrzymać, żadnych prochów nie miałem, więc najzwyczajniej usnąłem.
Na drugi dzień dalej odczuwałem efekt mleczka, nie było to zbyt przyjemne, a wręcz męczące.
Odbyłem też próby mleczka z samego kiefu 10g 6% CBD, lecz ten zadziałał niemalże jak te 7 wbić suszu do wapo, tylko słabiej i z większym gastro.
Jak mnie pamięć nie myli to kilka lat temu jacyś uliczni raperzy próbowali wciskać to małolatom wraz z odzieżą.
Smakołyków jest multum ale nie wiem kto w tym gustuje skoro CBD nie da się normalnie zjarać.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
11 kwietnia 2023cyberwaste pisze: Opcji na porobienie siewką jest od wuja. Ja już wzgardziłem ulicznym weedem z tego powodu ( nawet tym dobrym ) jest taki wątek tutaj na forum "konopie włókniste siewne przemysłowe" gdzie właściwa rozmowa zaczyna od strony nr. 2. Nie rozumiem po jaką cholerę wy to dekarboksylujecie i dopiero potem robicie makumby z tego jak że zwykłej suszonej można w 40 minut gotowania zrobić klepacza bo w jego trakcie sama się dekarboksyluje. Jak już musicie dekarbosylować to zmielcie to w jebany pył, zmieszajcie z kakao trochę wrzątku i reszta mleka. To dopiero jest moooocneeee. Chyba muszę FAQ zrobić na ten temat.
Dobry pomysł z tym FAQ, jest dużo niedopowiedzeń w niektórych tematach.
Według nauki, "surowy" susz podczas gotowania w mleku przez godzinę powinien zostać dekarboksylowany.
Żeby lepiej rozpuściło się THC, to polecam dodanie śmietanki 30%-36% albo masła. Chodzi o tłuszcz, w który wchłania się THC.
jakie znacie dobre produkty NATURALNE bez dodawania cbd i olejki o pelnym spektrum na zimno tloczone? wkurzaja mnie wyroby nie nadajace aie do spozycia ktore maja za duza ilosc cbd, ten w nadmiarze mnie chyba drapie i jest zbyt gorzki, chce susz naturalny ok 8% o pelnym spektrum kanna i tak samo olejek, nwm czy mozna w temacie podawac nazwy i firmy to prosilbym o priw, pozdro
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
nie-dekarboksylowany (też z kombinatu) susz to ja najpierw
zalewałem to mlekiem potem duży gaz i od momentu pierwszego mocnego bulgotania liczyłem te 40 minut. Oczywiście bez doprowadzania żeby mleko kipiało ale było cały czas gorące czyli ledwie widoczne bulgotanie. Wystarczy gaz najmniejszy z możliwych, tudzież opcja podtrzymania ciepła na indukcyjnej oczywiście pod przykryciem. Mieszanie sporadyczne i raz może dwa znowu podkręcałem temperature do totalnego bulgotania, ale tylko na 5 sekund i znowu jak najmniejszy ogień i przykrycie. Po 40 minutach wyłączałem gaz i czekałem do 10 min żeby się jeszcze trochę przegryzło. Później jak filtrowałem przez sito to koniecznie oblewałem fusy lekkim strumieniem kranówy do czasu aż przestała lecieć biała woda
( resztki mleka ). Ostatecznie 10 gramów suszu wystarczyło by było jak trzeba a po 15 już byłem w kosmosie. Kiedyś w akcie desperacji zeżarłem suche fusy ale chujowo opłukane po czym dopiłem dwoma małpkami i było gruuubooo a więc na fusach też zalega trochę THC.
Co do dekarboksylowanej od kombinatu wystarczy przez max 15 minut podgrzewać delikatnie susz razem koniecznie gorzką czekoladą. Konsystencja i smak mogą być niesprzyjające ale naprawdę warto bo kakao wzmacnia i to całkiem nieźle THC.
Istnieje jeszcze opcja "mobilnej makumby".
Susz niedekarboksylowany kombinatu tym razem w ilości 15 g wsypujemy do termosu, zalewamy śmietanką np. łaciatą 30 % około 50 do 100 ml ale nie podam dokładnie bo na oko to robiłem i reszta wrzątkiem po czym zamykamy termos. Od biedy mógłby być też słoik ale nie próbowałem. Po 2 godzinach od otwarcia termosu też wychodzi niezły klepacz i nie trzeba się pierdolić z tematem. Opcja doskonała w trakcie podróży ( w żabce jak dobrze zagadasz to masz wrzątek za frajer) albo bezdomności. Jeszcze raz odsyłam do tematu "konopie siewne, włókniste, przemysłowe" który to można znaleźć na liście moich postów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.