Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 157 / 2 / 0
Czy ktoś oprócz mnie zaobserwował dużą potliwość podczas snu pod wpływem gwałciory? Jest znana przyczyna takiego stanu? Co dziwne, nie zdarza się to za każdym razem :-/
  • 887 / 11 / 0
Wydaje mi się że to od wzrostu poziomu hormonu wzrostu, w nocy jego poziom jest największy.
  • 1784 / 30 / 0
Po gieblu śpię maksymalnie 4 godziny i jestem wypoczęty. Śpię polifazowo i nie odczuwam jakiegoś zmęczenia, a zyskuje znaczną ilość czasu. Z drugiej strony nie prowadzę zbyt aktywnego trybu życia, więc organizm nie ma po czym si regenerować.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
Jak wiadomo, po gieblu pojawiają się realistyczne sny. Czasami są naprawdę fajne, lecz w większość przypadków pojawiają się u mnie różne koszmary, paranoje. Wszystko realistyczne, bez żadnych zjaw etc. Macie jakieś sposoby, na dobry, spokojny, przyjemny sen?
Po za tym po przebudzeniu zdarza się, że leżę 15 minut w łóżko totalnie rozbity błądząc myślami, po jakichś niefajnych rzeczach, lękach etc. Czasami trwam w takim półśnie, gdzieś już świta świadomość, ale sen trwa jakby dalej, np. wydaje mi się, że ktoś jest w pokoju albo ja śpię w innym miejscu niż zwykle, i takie różne dziwne rzeczy. Ma ktoś jakieś rady?

w trosce o czytelność i spójność forum proponuję połączenie tego tematu z tematem http://talk.hyperreal.info/wydajno-gieb ... 29465.html.
proszę userów o zajęcie stanowiska w tej kwestii za pomocą dołączonej do tematu ankiety - wawe
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
po edycji moda chyba straciłem możliwość edycji własnej, sorry za post pod postem. Chciałem również poruszyć temat potencjału ukierunkowywania snu i snu świadomego w ciągu gieblowym.

P.S. im lepszy sort, tym lepsze sny. Przedtem nawet nie myślałem o tym, że ten realizm w snach może przekładać się na naprawdę piękne doświadczenia.
  • 1205 / 9 / 0
Od 4 dni nie jestem w stanie zasnąć... polewam nawet 4ml - jedyne co to pobudzenie i utrzymujacy sie stan świadomości.... nie idzie wysiedziec w lozku...

W ciagu dnia polewam 2ml-2.5ml, wiecej nie moge, bo przez brak snu, efekty negatywne sa nasilone...

Dzis wrzucilem 2xapap noc i tez dupa.... moze sie piwkiem zmule... jestem w kropce, bo najgorsze sa noce, ktora mijaja w ciul szybko... zaraz robi sie widno i juz o spaniu mozna zapomniac... poce się przeokrutnie, wiec kąpanie kilka razy w ciagu nocy....

czyzby glutaminian? niby trzymany sie uwodzy przez duze dawki GBL'a ale cos ewidentnie szwankuje....
  • 887 / 11 / 0
Moim zdaniem to nie glutaminian, w ciągu na baklofenie też doszedłem do momentu gdzie nie było mowy o śnie. Wszystkie znane mi sposoby na zbicie glutaminianu nic nigdy nie dawały, bezsenność podczas ciągu to był ostateczny moment na odstawienie, wytrzymałem w tym stanie max 4 noce, po 3 byłem otoczony halucynacjami, pomogały jedynie duże dawki benzo i odstawienie
  • 1205 / 9 / 0
oh yeah :D przespalem dzisiaj noc ;) wogole po pierwszej polewce 2.5ml spałem ponad 5!!! godzin :gun:
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 887 / 11 / 0
Jakieś substancje na sen stosowałeś?
  • 1205 / 9 / 0
tylko 2.5ml gibla i jedno piwko.... zero mocniejszych wspomagaczy...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".