Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9 / 1 / 0
po 2,5 miesiąca brania tego leku kończę imprezę z depresją i lękami. już wolałem zamulenie escitalopramem.
  • 113 / 5 / 0
Po jakim czasie zaczeło na was działać? Tyle co ssri czy może szybciej/wolniej?
  • 92 / 10 / 0
Na mnie właściwie od pierwszej dawki. Tzn. działanie typowe dla wortioksetyny, nie znaczy to, że było super, tylko że zaczęła działać typowo dla siebie
  • 164 / 14 / 0
Jak sie na tym czujecie? Nie zabija wam ten lek uczuć? Ja nic już prawie nie czuje więc jakby zabił mi ten lek te resztki uczuć to byłoby chujowo. Biorę także 375mg pregabaliny oraz 3,6g piracetamu, nie bedzie negatywnych uboków?
  • 1499 / 239 / 0
@Lotnik69 brałem ten lek dwa razy (10 mg), za pierwszym powodował zwiększony lęk, za drugim już nie ale też nie czułem pozytywnych efektów. Co do zabijania uczuć ciężko mi powiedzieć bo biorę też inne leki, zresztą od tylu lat że już nie pamiętam jak to z tym było przed nimi.
Ale z tym lękiem to myślę że nie będziesz mieć problemu jeśli bierzesz pregabalinę.
  • 16 / 2 / 0
Dostalem to od lekarza po przerobieniu:esci, citalopramu, tianeptyny, trazodonu, sertraliny i doksepiny. Żaden z powyzszych lekow mi nigdy nie pomogł a uboki były nke do zniesienia. Przez pierwszy tydzien bralem 5 mg. Zero jakichkolwiek ubokow. Po zwiekszeniu dawki do 10 mg, czulem czasem drobne dolegliwosci zoladkowe ale do zniesienia, troche problemow z libidu ale nieporownywalnie mniejsze niz na sertralinie np. Jestem po 6 tygodniach stosowania: zwiekszona pewnosc siebie, wieksza aktywnosc, ludzie przestali mnie denerwowac a nawet zaczalem sie z nimi spotykac. Lęki troche zmniejszone. Czuje sie lepiej i uwazam ze to strzal w 10.
  • 3 / / 0
Ja od kilku miesięcy jestem na 10mg wortio. Czuję trochę działanie przeciwlękowe, ustabilizowało mnie. Czuć wyraźnie zobojętnienie. Mniejsze libido. Ale jednak uboki do zniesienia w porównaniu do paro
  • 1499 / 239 / 0
Planuję wrócić do wortioksetyny i włączyć ją do zestawu, wygląda na to że długo nie wytrzymałem i znowu będę jechał na miksie różnych leków. Wortioksytyna nie jest mi jakoś niezbędna bo czuję się całkiem ok, ale ona podobno poprawia koncentrację, pamięć i kojarzenie a z tym zawsze u mnie średnio. Może przy okazji na nastrój wpłynie pozytywnie tym razem.
  • 8 / 1 / 0
Witam i chciałbym odświeżyć trochę temat Wortioksetyny. Czy ktoś z Was przyjmuje ten lek dłuższy czas z dobrym skutkiem?
  • 92 / 10 / 0
@hajperek tak
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.