Mam pytanie odnosnie stosowanej wody poniewaz mam do wyboru nastepujące (rodzaje):
-zródlana
-kranowa filtrowana
-mineralna niegazowana ph 7,1
Ktorą w/g Was najlepiej stosować?
najlepiej H2O D:
Jean Cocteau
Gościu kranówka jest najgorszy syf w polsce, kranówką podlewa się tylko w ostateczności.
Ogólnie to się robi tak:
Jesli ma się full wypas nawóz to korzysta się z wody demineralizowanej (jest mała różnica miedzy destylowaną).
W twoim wypadku tych co podałeś wybrałbym wode mineralną. Ta woda źródlana o której wspomniałes to huj wie co to jest i czego ile zawiera.
Jak podlewacie wodą z kranu to niech to będzie przynajmniej woda odstana...
Jak ktoś mieszka na wsi to dobrym rozwiązaniem jest podlewanie deszczówką...
Pozdrawiam
Swoją drogą podlewalem już jedną partie roslin kranówką filtrowaną i kiełkowaly mozolnie i miedzy pierwszym kielkowaniem a ostatnim były 4 dni róznicy były to 5 shaman-DP ( z czego 2 nasionka nie wykiełkowaly) i 1 WW
Natomiast drugą partię rosin ( 5x Passion#1-DP i 2x WW) podlewałem Kingą mineralną niegazowaną i efekt był taki ze kielkowały jednego dnia.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności,jakość nasion,czy moje widzi mi się... ;-)
Pozdrawiam.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.