Nie bedzie mial zarzutu skladania falszywych zeznan bo to nie on dzwonil z tego telefonu
Musza jeszcze udowodnic, ze ty mozesz sie znac z tym dillem, i kto dzwonil. Nie wiadomo na jakim stopniu sie ziomkujecie. 3miesiace to duzo, ja nie pamietam, gdzie dwonilem wczoraj rano...
czyli mam mowic ze go w ogole nie znam?
Nie moge przestac o tym myslec. dzieki za podniesienie na duchu.
Ps czy to prawda ze oparatorzy maja obiazek przetrzymywac prywatne rozmowy i udostepniac je policji jako dowod?
przestraszony rada ode mnie: Stary ma sie stawić w poniedziałek? Udajcie sie na porade do prawnika, zaplacisz bedziesz wiedzial co mowic dokladnie, my wszystkiego nie wiemy. Poważnie mówię, bo jedno slowo wypowiedziane moze pograzyc, a psy tez beda drazyc temat, bo brak im dowodow zeby puscic sprawe wyzej.
Malo czau do 8rano w poniedzilek? Niech zadzwoni, ze nie moze przyjsc. Niech spierdalaja, takich spraw maja tam od zajebania. Nikt glowy nie urwie, bo to nie jest powazna sprawa.
3maj się
co do 1szego pytania.
Nie dzwonił twój stary. Czyli nic nie ściemnia
co do 2go pytania:
Zalezy od tego ile go znasz. głupio wkrecać, że nie znasz kogos z kim chodziles wszystkie lata do podstawowki, bawiles sie w piaskownicy, laziles na imprezy i wiele osob moze potwierdzic ze sie znacie. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi ;-)
Goscia praktycznie znalem, nie wiem nawet jak ma na imie, spotykalem sie tylko po to
przestraszony pisze: Myslalem, zeby rzucic studia i wyjechac za granice i tam przeczekac pol roku. Bez kitu juz wariuje nie wiem co mam zrobic.
I co mam powiedziec jak beda chieli mi zrobic test? Co bedzie jak odmowie?
kumpel powiedzial ,ze chce i mu nie zrobili tego testu.
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
przestraszony pisze:Goscia praktycznie znalem, nie wiem nawet jak ma na imie, spotykalem sie tylko po to
ta 8rano w poniedzilek to u wszystkich ta sama spiewka i tak czekasz na zewnatrz z godzine zanim sie ogarna po weekendzie.
Moja sugestia]
fafarafa
[/quote]
Tak ale co to ma do billingu i tematu? :wall:
edit:
oj cos duzo edycji robie, ale na fazie mysli rozgonione ;-)
yam'teoretyk pisze: Inna sprawa, ze moze maja twoje smsy?
Ps czy to prawda ze oparatorzy maja obiazek przetrzymywac prywatne rozmowy i udostepniac je policji jako dowod?
Tylko iwyłącznie z nakazem sądowym.
Jedynie czy wysyłał sms na podany numer telefonu. Najprędzej to.
Chyba że skonfiskowali mu telefon, co jest prawdopodobne ze tak sie stało ]
Nie wiesz o co chodzi, mozliwe zdarzalo Ci sie pozyczyć telefon komus nieznajomemu ze stolika w klubie, nie wymieniaj nazwisk znajomych nawet, gdy beda cie o to pytac kto znajomy korzystal z niego, bo pociagna te osoby do odpowiedzialnosci i bedziesz musial potwierdzic kiedy uzywaly telefonu/wezwa na wyjasnienia.
[/quote]
dokładnie, mów że pożyczanie ziomkom telefonu zdażało Ci się kilkakrotnie, ale nie pamietasz komu, bo nie przywiązywałeś do tego zbytniej uwagi, lub była jakaś impreza, duzo alko, najebka etc etc.
przestraszony pisze: ale jak zadzwonili to powiedzialem ze jestem synem wlasciciela i uzytkownikiem telefonu i zeby nie przysylal wezwania to sam przyjde (starzy nie moga sie o niczym dowiedziec).
Ale, zapewne twój ojciec powiedziałby panom policjantom iż Ty jesteś uzytkownikiem telefonu, wiec opcja na "głupa" mym zdaniem odpada. Dlaczego? panowie policjanci mogliby nabrać podejżeń.
przestraszony pisze: Goscia praktycznie znalem, nie wiem nawet jak ma na imie, spotykalem sie tylko po to
Moim zdaniem nie powinieneś się tak bardzo denerwować. Będziesz wezwany w zasadzie nie wiadomo po co, czy na świadka czy nie. To że wykonywałeś rozmowy na numer dilca, wcale nie musi oznaczać iż kupowałeś coś od niego. Gorzej z sms, konkretnych treściach.
No i najważniejsze, w ten weekend usiądź na spokojnie i sobie wszystko przemyśl. I najważniejsze, nie daj się podejsc!
odmow skladania zeznan i tak ci nic nie zrobia
PS aa i jak będą starać się coś Ci wkręcić np. że posadzą Cię na dołek, czy mówić, że ten dil wydał Cię, że od niego kupowałeś, to po prostu zaprzeczaj.Nie daj się podejść.Powodzenia
które potrafi wykraczać poza swoje własne,
małe, jednostkowe istnienie.
Potrafi, jeśli zechce, ze swoich ograniczeń
wkroczyć w nieskończoność i doskonałość."
Myslalem, zeby rzucic studia i wyjechac za granice i tam przeczekac pol roku. Bez kitu juz wariuje nie wiem co mam zrobic.
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ukrakcja.jpg)
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób
Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/medweedartykul_2025-05-22-18.png)
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną
W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/forestgumprunin.jpg)
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana
Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.