Wentylacja boxa.

Moderator: Konopia

Posty: 59 Strona 2 z 6

 

Rejestracja: 2005
Użytkownik nieaktywny
  • 20 / / 0


A jak to u ciebie chodzi? Bo schematy to i tak mi nic niedadzą bo sie nieznam na elektronice itp...
Jak ktoś wie to proszę o pomoc bracia rasta :-D

 

Rejestracja: 2005
Użytkownik nieaktywny
  • 46 / / 0


Ja przynajmniej na swoim zasilaczu, z drugiej strony miałem rozrysowane, z którego przewodu wychodzi ile volt, nom i szukasz 12v i do niego doczepiasz ile tam chcesz wiatraczków :P

Australia: Pytamy dilerów, jak wpłynęły na nich związane z narkotykami zgony na festiwalach

"Zdecydowanie widzę większą ostrożność i słyszę więcej pytań. Kupujący chcą teraz zobaczyć produkt przed jego zakupem i wiedzieć, jak zareagowali inni."

Sąd utrzymał karę wobec kurierów, którzy na wielką skalę przemycali narkotyki

Skazani przewozili je w żołądkach, za udany transport dostawali około tysiąca euro. Wyrok jest prawomocny.

 

Rejestracja: 2005
  • 314 / 1 / 0


Zawsze można użyć ładowarki o mocy mniejszej lub równej 12. Czyli zasilacze do pegasusa do komórek. :)Ot tak zależy od wielkości Boxa

 

Rejestracja: 2005
  • 244 / 5 / 0


[quote="Korlic"]
Zawsze można użyć ładowarki o mocy mniejszej lub równej 12. Czyli zasilacze do pegasusa do komórek. ]

nie o mniejszej mocy tylko o mniejszym napieciu :) ale wiadomo o co chodzi i owszem podlaczajac zasilacz z pegasusa ktory jest 9Voltowy do wiatraka nic sie nie stanie negatywnego a wiatrak bedzie pracowal :))

Wesolych Swiat :)

 

Rejestracja: 2005
  • 314 / 1 / 0


Ale wentylatory komputerowe są nieopłacalne. na większe boxy. Wentylatory łazienkowe to ceny od 20 złotych i podłącza się je pod 230V bez żadnych transformatorów etc.
BTW. Wesołych Świąt!

 

Rejestracja: 2005
  • 314 / 1 / 0


Dzisiaj znalazłem mały zasilaczo/ ściemniacz w środku transformator podłączamy do kontaktu jest wyjście na 2 kable i taki przełącznik na 12/9/8/5/4/ i można zmiejszyc obroty wentyla w każdej chwili. Zajebista sprawa ne wiem jeszcze czy działa

 

Rejestracja: 2005
Użytkownik nieaktywny
  • 32 / / 0


Shakira-blondyna pisze :
Johnus_Pain pisze :
Czy zamiast przestarzałej technologii wentylatorów mógłbym w szafie zastosować szczytowe osiągnięcie XXI wieku znane jako "otwierania-drzwi-od-szafy-raz-na-jakiś-czas"?


Nie bardzo. Chyba, że zdecydujesz sie na szafeczke 50x50 cm oświetlona ledwie 4x swietlowka kompaktowa. Lub 70W HPS. Wtedy można próbować lecieć tylko na otworach wentylacyjnych.


Ale problemem jest małe stężenie CO2, zbyt wysoka temperatura? Bo zamierzam stosować tabsy z dwutlenkiem węgla...

 

Rejestracja: 2005
  • 314 / 1 / 0


Zbyt duża wilgotność o wiele większa podatność roślin na choroby. Shakira napewno rozwinie temat.

 

Rejestracja: 2006
  • 739 / / 0


Johnus_Pain pisze :
Ale problemem jest małe stężenie CO2, zbyt wysoka temperatura? Bo zamierzam stosować tabsy z dwutlenkiem węgla...


Tabsy z CO2 ;)
Chcesz płacić kasę za bardzo rozcieńczony węglan amonu lub potasu? ;)
[ potasu miałby nieciekawe Ph.. raczej amonu ;D ]

Problem jest oczywiscie z temperaturą.
Jeśli będziesz miał jedynie otwory wentylacyjne temp może znacznie przekraczać optimum: wręcz może to bardziej przypominać piekarnik od uprawy.

 

Rejestracja: 2005
Użytkownik nieaktywny
  • 47 / / 0


to wygląda tak:
hps 150 W na box 50x80 cm wys 1 m
wszystko stoi na cholernie zimnym strychu (średnia temperatura 0 stopni :-P)
jak będzie wyglądała temperatura gdy zastosuje jeden wolny wlot powietrza??

bo o wiatraczku nie mam co myśleć, jeszcze za zimno będzie... (???)

dodam że jeszcze wszystkiego nie uruchomiłem, czekam na lampe....

voila
Posty: 59 Strona 2 z 6
Wróć do „Wentylacja”
Na czacie siedzi 64 uczestników Wejdź na czata

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości