Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 219 / 1 / 0
Pilocie , A masz jakies slady lęku w obrazie swego samopoczucia ? Skoro mysli S wystepuja to mysle ze lęki tutaj sie bujaja po glowie. Pewnie juz cos pisalas na ten temat , ale jakie byly Twoje reakcje na neuroleptyki ? (przy np ketrelu "mozna" kodowac)
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Dzisiaj zacznę brać efectin na noc 75 mg i na ulotce zauważyłem taki wpis, że branie efectinu z neuroleptykami może być przyczyną wystąpienia zespołu serotominowego, coś nie chce mi się w to wierzyć. Ja biorę na noc jeszcze chlorprotixen i czy ktoś wie czy akurat chlorprotixen + efectin też może doprowadzić do zespołu serotominowego.
  • 283 / 1 / 0
Nie, wręcz przeciwnie, Chlorprotixen blokuje receptory serotoninowe i różne inne.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Marines pisze:
Nie, wręcz przeciwnie, Chlorprotixen blokuje receptory serotoninowe i różne inne.
Też mi się tak wydaje, ale wolałem zapytać.
  • 207 / 13 / 0
pol90 pisze:
Dzisiaj zacznę brać efectin na noc 75 mg i na ulotce zauważyłem taki wpis, że branie efectinu z neuroleptykami może być przyczyną wystąpienia zespołu serotominowego, coś nie chce mi się w to wierzyć. Ja biorę na noc jeszcze chlorprotixen i czy ktoś wie czy akurat chlorprotixen + efectin też może doprowadzić do zespołu serotominowego.
Nie masz problemów z zasypianiem przy braniu snri przed spaniem ? Też zamierzam niedługo startować z wełną , wczesniej przy pierwszych dawkach mialem pobudzenie wraz z burdelem w glowie , wiec tym razem przyzwoicie bedzie brac z rana . na poczatek 37,5 potem up , zeby pierwszy tydzien w pracy ogarnąć potem pewnie bedzie z górki.
  • 1599 / 47 / 0
kodeX pisze:
pol90 pisze:
Nie masz problemów z zasypianiem przy braniu snri przed spaniem ? Też zamierzam niedługo startować z wełną , wczesniej przy pierwszych dawkach mialem pobudzenie wraz z burdelem w glowie , wiec tym razem przyzwoicie bedzie brac z rana . na poczatek 37,5 potem up , zeby pierwszy tydzien w pracy ogarnąć potem pewnie bedzie z górki.
Ja dopiero zaczynam przygodę z tym lekiem lekarz zalecił mi, żeby brać na noc i nie wiem czy zasnę, ale może zasnę bo na sen biorę jeszcze chlorprotixen 150 mg
  • 103 / 1 / 0
Chłopaki biorę Velaxin ER w dawace 150 (wenla).Przeszedłem na niego z SSRI (escitalopramu) bo brakowało mi energii, ciągle spałem w ciągu dnia, miałem problemy z koncentracją i pamięcią. Aktualnie biorę Velaxin ER na noc, bo w ciągu dnia paradoksalnie przymulał mnie. W nocy nie śpię ciągiem, bo się co jakiś czas wybudzam - myślę, że nadal nie mogę się wyspać, pomimo, że w ciągu dnia już nie śpię. Czuję jednak zmęczenie, lekkie oszołomienie - derealizację/brain foga. Jakieś propozycje ? (Oczywiście będę to konsultować z lekarzem).
  • 373 / 3 / 0
doctorblack pisze:
Chłopaki biorę Velaxin ER w dawace 150 (wenla).Przeszedłem na niego z SSRI (escitalopramu) bo brakowało mi energii, ciągle spałem w ciągu dnia, miałem problemy z koncentracją i pamięcią. Aktualnie biorę Velaxin ER na noc, bo w ciągu dnia paradoksalnie przymulał mnie. W nocy nie śpię ciągiem, bo się co jakiś czas wybudzam - myślę, że nadal nie mogę się wyspać, pomimo, że w ciągu dnia już nie śpię. Czuję jednak zmęczenie, lekkie oszołomienie - derealizację/brain foga. Jakieś propozycje ? (Oczywiście będę to konsultować z lekarzem).
Trazodon na noc sprawę załatwi : )
  • 1599 / 47 / 0
samuraxo pisze:
doctorblack pisze:
Trazodon na noc sprawę załatwi : )
Chrolprotixen też może być jest tańszy.
  • 103 / 1 / 0
Zmiana dawki leku (rano), a na noc przez 2 tygodnie nasen.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.