Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Biorę od kilku dni 150 mg wenlfaksyny - Velaxin ER 150 - (wczesniej 75 mg przez 28 dni) oraz mirtazapinę 15 mg (Mirtor). Od wejścia na 150 mg bolą mnie plecy. Czy to jeden z efektów ubocznych? Przejdzie czy będzie cały czas podczas brania wenli?
PS.
Mirtor mam za 6 dni zastąpić agomelatyną 25 mg. Czy też mnie dopadną skutki uboczne?
  • 5033 / 863 / 0
Można uzyskać lekko ketonowe działanie zwłaszcza na początku.
Libido w górę, lekki speed, szczekoscisk, brak apetytu. Niemożność usiedzenia w miejscu.
Nawet jako wspomagacz do maratonu sexu by się nadawało od biedy.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 113 / 28 / 0
Siemanko,
Magik zwiększył mi wenle do 225mg na dobę, ale w dawkach podzielonych: 150mg rano i 75mg wieczorem. Do tej pory brałam całą dawkę rano. Mój powiedzmy zaprzyjaźniny psychiatra powiedział, że on tego nie rozdziela.

Czy ktoś z was miał taką sytuację? Wydaje mi się to po prostu bez sensu skoro wenla okres półtrwania ma 15h. Chyba, że nie wiem, ta wieczorna dawka ma mi spowodować od razu po przebudzeniu zajebisty nastrój.No ale do tego znów zacznę chujowo spać w nocy.

Chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat.

Oprócz tego biore jeszcze 150mg pregaby rano i wieczorem.
narkomanka, lekomanka, artystka, istota duchowa
  • 3206 / 175 / 0
@sisi88 jak bierzesz pregabę to nie będziesz miała problemu z zaśnięciem, spróbuj jak będziesz miała następny dzień wolny.

Ja też tak biorę wenlę
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 555 / 2
05 stycznia 2022SowaSowa pisze:
Biorę od kilku dni 150 mg wenlfaksyny - Velaxin ER 150 - (wczesniej 75 mg przez 28 dni) oraz mirtazapinę 15 mg (Mirtor). Od wejścia na 150 mg bolą mnie plecy. Czy to jeden z efektów ubocznych? Przejdzie czy będzie cały czas podczas brania wenli?
PS.
Mirtor mam za 6 dni zastąpić agomelatyną 25 mg. Czy też mnie dopadną skutki uboczne?
Będzie cały czas boleć kręgosłup podczas brania wenli. Chyba sobie żartujesz z tym efektem ubocznym bólu kręgosłupa nie ma w ubokach masz jakiś odosobniony przypadek.
Posmaruj sobie maścią i weź coś przeciwbólowego polecam ibuprofen.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 501 / 18 / 0
Bierze ktoś wenle też na lęki ?
Paro robi ogromną anhedonię i pustkę emocjonalną. Człowiek robot.
  • 3455 / 555 / 2
No ja słyszałem, że biorą wenlę też na lęki i uja pomaga.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 47 / 0
Przede wszystkim witam Wszystkich, do dzisiaj czytałem i w końcu założyłem konto 😛

Jem leki ponad 10 lat. wenlafaksyna to mój numer jeden, a brałem prawie wszystko. Oczywiście nie działa tak jak kiedyś, ale przeciwlękowo nie ma nic dla mnie lepszego. Optymalna dawka to 150 mg. Lek świetny, ale odstawienie horror, to jest wenli największa wada.
Zdrowia.

scalono - WRB

@PeTek89

Ja zjadam na lęki od lat, tylko ona pomaga. Ale Ty pytasz 120 raz, bierzesz, odstawiasz, później znowu bierzesz. Jak nie wytrzymasz miesiąca nie będziesz wiedział czy lek dla Ciebie.
  • 113 / 5 / 0
Wie ktoś jak wenla wpływa na prolaktyne? Wiem że paroksetyna bardzo zwiększa, jak jest z wenlą też bardzo czy trochę vzy wcale(wątpię)? Pytam bo właśnie przez wenle mam niskie libido i problemy z erekcją i obstawiam że to właśnie przez podwyższoną prolaktyne, a hiperprolaktynemia ma objawy właśnie jakie mam na wenli czyli problemy z erekcją, bardzo niskie libido, drażliwość, stany depresyjne czasami. Wiem że najlepiej zrobić badania, zrobie za jakiś miesiąc. Czy ktoś na wenli lub innym antydepresancie brał leki obniżające prolaktyne i czy zadziałały na libido i rozdrażnienie? Czy psychiatra wypisałby gdybym mu powiedział że przez podwyższoną prolaktyne mam takie problemy, czy endokrynolog czy inny lekarz?
  • 94 / 47 / 0
@miromirek223 Na prolaktynę u mnie nie wpływa, ale podnosi cholesterol. Sport i rozsądne jedzenie pomagają
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.