Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1110 / 0
Nie o to chodzi, Huk. Informacja o zwiększonej szansie na dokonanie samobójstwa wynika z prawidłowości według, której początek leczenia antydepresantami wiąże się ze zwiększeniem napędu przy wciąż obniżonym nastroju. Prewencyjnie info o wspomnianym ryzyku jest w każdej ulotce każdego antydepresantu. W takiej sytuacji łatwiej jest popełnić samobójstwo.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 834 / 17 / 0
@up a ten zwiekszony naped z czego wynika? nie z tego o czym pisalem, miedzy innymi?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 88 / / 0
Hej, pytanko mam, bo czytam tu na forum i są różne opinie, ale może ktoś to zbierze do kupy i mi odpowie. Jak się ma kwetapina w małych dawkach (25mg) do wenlafaksyny w małych dawkach (75mg)? Bo czytam, że kweta niweluje działanie wenli? Dostałem od psycha Ketrel na zaburzenia snu, bo mam po wenli sporo skutków ubocznych, głównie fizycznych, chociaż powoli się poprawia (po ponad dwóch tygodniach brania - wiem, że trzeba jeszcze poczekać trochę, aby dokłądnie określić czy działa antydepresyjnie). Do tego zarzucam alpre 0,5 mg, żeby się jakoś uspokoić. Ktoś się wypowie? :)
  • 834 / 17 / 0
@up "Bo czytam, że kweta niweluje działanie wenli? "
chodzi o to ze kweta usypia a wenla pobudza?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 607 / 25 / 0
27 października 2017Darth Krayt pisze:
Hej, pytanko mam, bo czytam tu na forum i są różne opinie, ale może ktoś to zbierze do kupy i mi odpowie. Jak się ma kwetapina w małych dawkach (25mg) do wenlafaksyny w małych dawkach (75mg)? Bo czytam, że kweta niweluje działanie wenli? Dostałem od psycha Ketrel na zaburzenia snu, bo mam po wenli sporo skutków ubocznych, głównie fizycznych, chociaż powoli się poprawia (po ponad dwóch tygodniach brania - wiem, że trzeba jeszcze poczekać trochę, aby dokłądnie określić czy działa antydepresyjnie). Do tego zarzucam alpre 0,5 mg, żeby się jakoś uspokoić. Ktoś się wypowie? :)
Spójrz na mój stack. Wstępnie dostałem 25mg-5mg0 przed snem i to zrozumiałe bo jak wenle zjesz trochę za późno to później noradrenalina, nie da Ci spać. Spokojnie możesz brać 25mg do sny, ale nie przekraczaj dawki 75mg w przypadku dalszych problemów z zasypianiem.

Mamy podobną sytuację i to jest całkiem dobre posunięcie ze strony lekarza.

P.S. Nie wspomnę już o dodatkach jakie sobie serwuje, ale to tylko małe politoxy bo nie na wszystko. %-D
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 834 / 17 / 0
@up po co brac leki antydepresyjne przed snem? zeby nie miec problemow ze wstaniem z łoża rano?
  • 607 / 25 / 0
[mention]Huk[/mention]

O jakich Ty lekach antydepresyjnych mówisz? :nuts: Biorę wenlę z rana...

Leki antydepresyjne w większości nie są po to aby Ci się miło rano wstawało.

grenseal@tutanota.com

• 88 / / 0
27 października 2017Huk pisze:
No wlasnie nie wiem do konca o co chodzi, w jaki sposob niby "niweluje". Stad moje pytanie. Czy chodzi wlasnie o to co napisales czy o dzialanie antydepresyjne wenli? Gdzies wczesniej po prostu tak przeczytalem ale wlasnie nie wiem o co chodzi. :)
27 października 2017Grenseal pisze:
27 października 2017Darth Krayt pisze:
Spójrz na mój stack. Wstępnie dostałem 25mg-5mg0 przed snem i to zrozumiałe bo jak wenle zjesz trochę za późno to później noradrenalina, nie da Ci spać. Spokojnie możesz brać 25mg do sny, ale nie przekraczaj dawki 75mg w przypadku dalszych problemów z zasypianiem.

Mamy podobną sytuację i to jest całkiem dobre posunięcie ze strony lekarza.

P.S. Nie wspomnę już o dodatkach jakie sobie serwuje, ale to tylko małe politoxy bo nie na wszystko. %-D
Jakos nie czuje pobudzajacego dzialania wenli, raczej boli mnie leb i wszystko mnie wkurwia do tego jedtem senny i zamulony... mam brac te 25mg kwety jeszcze przez 2 tyg do nastepnej wizyty i sie zobaczy. Dzieki za odp. :)
  • 607 / 25 / 0
[mention]Darth Krayt[/mention]

Są to efekty uboczne niestety, zarzuć sobie trochę benzo i trzeba wytrzymać.
27 października 2017Huk pisze:
Kweta wspomaga przy zasypianiu a nie niweluje, kweta to może co najwyżej wyłączać psychodeliki, a przy wenli ma pomagać. :nuts:

grenseal@tutanota.com

• 834 / 17 / 0
@up pomagac w czym?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.