Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Cześć, mam przepisany na bezsenność lek "deprexolet" (mianseryna) . Działa na mnie dopiero po godzinie do półtorej. Więc ostatnio zastanawiam się co by było gdybym sobie pokruszył pół tableteczki i po prostu wciągnął wymieszany z tabaką? Głównie chodzi mi o to czy nie zrobie sobie kuku bo to chyba stosunkowo silny lek i nie wiem jakby zareagowal mój organizm gdyby ominął wątrobe i jak by w ogóle zadziałał. Jakież rady? Z góry dzięki
  • 5 / / 0
Jak by zadziałało, nie wiem, ale w tabletkach są substancje nierozpuszczalne w wodzie, więc ja bym ci polecił te tabletki wyekstrahować, żeby się wchłonęło tylko to, co może się wchłonąć.
  • 276 / 31 / 0
Za dużo masy tabletkowej pochłania sie przy okazji, co utrudnia wchłanianie.

Już chuj z tym, że niektóre leki podane donosowo potrafią być śmiertelne...
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.