Ostatnio na tripie zaatakowal mnie dziwaczny ból tylnej części uda przenoszący się pod kolano, został nawet po tripie aż się nie obudziłem następnego dnia. Nigdy nie miałem czegoś podobnego takie uczucie jakby blokady w zylach, inaczej niż skurcz mięśni ale chyba najlatwiej to do czegos takiego wlasnie porownac. :-/
Piszę bo właśnie znowu mam objaw czegoś takiego ale tym razem na trzeźwo a niczego poza alkoholem nie używałem ze 2 tygodnie. Jest się czym martwic? Jak wygląda wazokonstrykcja, i czy jest szkodliwa? Strasznie mało sensownych informacji znalazlem na ten temat.
EDIT: dodam ze wspomniany trip odbyl sie na kwasie ktory zapewne byl jakims nbomem(25c? bardzo slabo)
w skrajnych przypadkach objawia się na początku bladym kolorem skóry (szczególnie na dłoniach i stopach), przechodzącym następnie w siny, drętwieniem i utratą czucia w niedokrwionych częściach ciała i jeśli utrzymuje się przez dłuższy czas to kończy się to martwicą tkanek.
Jeżeli to co czujesz na pewno nie jest skutkiem napięcia mięśni to może być stanem zapalnym układu żylnego
Wazo u mnie likwidują ciepłe, słodkie płyny. Nie ważne co zjem, będę mieć zimne ręce. Ale 3-5 łyków gorącej, słodkiej herbatki i zaraz czuję takie rozluźnienie.
Teraz nadchodzi pytanie z mojej strony. Czy wazokonstrykcja moze nie powodowac ozimniania sie miejsc znieczulonych? Cholera nie wiem co to moze powodowac. Przeciez nie dostaje mikrowylewu za kazdym razem jak jem psychodeliki. Mam ~20 lat i ostatnio sie troche zasiedzialem ale bez przesady. Myslalem ze to moze cos z kregoslupem ... ale skoro zdretwial mi policzek.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.