Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Waleriana Tobie pomogła w problemach?
1.Tak pomogła mi w problemach.
57
76%
2.Nie pomogła.
18
24%

Liczba głosów: 75

ODPOWIEDZ
  • 1078 / 280 / 0
Ja właśnie kupiłem nervosol, bo dokuczają mi lęki w niespodziewanym epizodzie derealizacji, przez który aktualnie przechodzę.

Zawiera walierane i szyszkę chmielu - chcialem kupić sam chmiel, ale nie mieli w aptece.

Działanie określam jako bardzo dobre, bo lęki nieco zelżały.
  • 871 / 119 / 22
Relelacyjny jest niemiaszkowy suplement ZzzQuil zawierający 180 mg wyciągu z kozłka, wyciąg z melisy i 1 mg melatoniny o przedłużonym uwalnianiu. Łykam po 3 w dzień na lęki i 3 na noc. Super działa - lepiej niż inne dotychczas testowane, dużo lepszy od Nervosolu. Jest w polskich aptekach. Czuję się po nim jak po medazepamie.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 559 / 28 / 0
Zdziwiło mnie stosowanie przez Ciebie melatoniny na dzien 🤔

Ostatnio z alpry zszedlem na diazepam do minimum - 2mg i schodze z baclofenu Zaczalem ashwagande stosowac a na lekkie odstawienne benzo + baclo pije waleriane i czuje sie lepiej, lagodzi niepokoj i pomaga sie zrelaksowac wieczorem, produkt to nalewka ale stosuje w dawkach leczniczych nie dla etanolu. Polecam na lekkie zawirowania nerwowe, lęki
  • 871 / 119 / 22
@kwasiarz Melatoninę biorę w dzień na neurozapalnie procesy mikrogleju. I ogólnie jakoś dobrze mi nastrój poprawia - jestem nadpobudliwy, a melatonina redukuje kortyzol.
PS. Położyłem dwie tabletki oswojonym i łaskawym dla mnie kotom sąsiadki. Ale miały ubaw! Niech se ćpieją jak lubią. :mniam:
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 821 / 142 / 0
Po 10-20 tabletkach 260mg waleriany jestem już zrobiony jak po jakimś ćpańsku. Popijam zieloną herbatą. Waleriana działa na mnie mega kojąco i uspokajająco. Ja na codzień jestem nerwus, furiat w gorącej wodzie kąpany. Po walerianie zmieniam się nie do poznania.
Tylko nie te mikstury w płynie na spirytusie, czysta waleriana w tabletkach 260mg.
Czy to normalne, że tak mocno na mnie działa? Jestem na antydepresantach i palę sporo zioła, może dlatego.
  • 30 / / 0
U mnie waleriana też działa, ale raczej łagodnie i stabilizująco. Najbardziej pomaga na napięcie, gonitwę myśli i wieczorne lęki.
  • 30 / / 0
Za uspokajające działanie waleriany odpowiadają kwas walerenowy oraz walepotriaty, które działają jako agoniści receptorów GABA-A oraz hamują enzymy rozkładające GABA w mózgu.
  • 4 / / 0
Z mojego doświadczenia waleriana działa raczej subtelnie, ale wyraźnie najbardziej pomaga mi na napięcie i trudności z wyciszeniem wieczorem. Mechanizm związany z wpływem na układ GABA faktycznie tłumaczy to „miękkie” uspokojenie bez typowego otępienia.
Uwaga! Użytkownik NightCrawler90 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Polecam waleriane. Nie jest to porównywalne z Xanaxem czy innymi opioidami, ale jesli chodzi o jakieś ziółka na uspokojenie to jest całkiem w porządku. Jezeli komuś pasuje waleriana to polecam też herbatę "dla nerwusów" z firmy dary natury. Ja co prawda zeby poczuc dzialanie musze wypic z 3 torebki ale z wszystkich innych melis czy rumianków to działa najlepiej. Jesli macie kota to musicie uważać bo waleriana przyciąga je tak samo jak kocimiętka
  • 30 / 2 / 0
U mnie waleriana też się sprawdza, ale raczej jako delikatne wsparcie niż coś mocnego. Najbardziej odczuwalne jest rozluźnienie i lekkie wyciszenie wieczorem, szczególnie gdy głowa jest przebodźcowana po całym dniu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.