Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Podczas rutynowej kontroli auta znaleźli 10g trawy, przy przeszukaniu zapytali czy coś mam i z miejsca uznałem że lepiej będzie się przyznać. Na szczęście alkotest mi odpuścili ale dostałem 48. Czy ktoś wie jakie dalsze konsekwencje mogą być? Dodam, że w notatce zapisali wagę brutto czyli 13g z opakowaniem
  • 1 / / 0
Przy około 10 g marihuany na własny użytek bardzo dużo zależy od okoliczności, czy to pierwszy taki przypadek, czy przyznałeś się, czy znaleziono coś sugerującego handel, sposób zapakowania, okoliczności zatrzymania itd. Sama liczba gramów nie przesądza automatycznie o kwalifikacji
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.