Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
  • 2859 / 619 / 0

2-metylo-2-propyloaminopropylowy ester kwasu benzoesowego
https://en.wikipedia.org/wiki/Meprylcaine

Pojawiło się u jednego z vendorów. Nie mogę znaleźć informacji o stosowaniu rekreacyjnym. Po angielsku meprylcaine, nie znalazłem polskich źródeł i nie jestem pewien czy polska nazwa to meprylokaina czy meprylacyna.
CAS: 956-03-6
meprylkaina – surv

Według Wikipedii: Meprylokaina jest dość silnym inhibitorem wychwytu zwrotnego dopaminy, noradrenaliny i serotoniny.

Niech ktoś spojrzy na strukturę i powie coś więcej. @Hash_Oil
@Stteetart @serotoninowy @surveilled
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Artykuły
Newsy
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.