Podchodne tryptaminy, które nie zostały rozbudowane przy pierścieniu – np. DMT, DPT, lub AMT
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Od 1 roku przyjmuje DMT przez wapowanie. Ostatnio zupełnie przez przypadek zmieszałem bardzo małe dawki DMT z PG/VG i śladowe ilości nikotyny + jakiś aromat (smak). Tak na moje oko, DMT miało może z 5-10% mocy tego co zawsze przyjmowałem i miałem przebicia. Zauważyłem że przy tak małej dawce, bardzo dobrze się czuję, jako że medytuję od wielu lat, to ten stan z małymi dawkami DMT porównałbym do takiej głębszej medytacji, do tego zaczeły spływać do mnie (chyba bym to nazwał telepatycznie) bardzo ciekawe informacje, sny zaczeły mi sie przypominać których nie mogłem zapamietać (od lat prowadzę dziennik snów). Duzo by gadać, ale generalnie bardzo fajny stan i chciałem sie zapytać czy ktoś tak jeszcze robi? I czy może podzielić się swoimi wrażeniami..... może nie jest to mikrodawfkowanie ale dawkowanie mniejszych dawek....
  • 33 / 3 / 0
Podobne doświadczenia mam z małymi dawkami dmt, nie było to przyjęte w taki sposób że zawartość dmt w cartridgu była niska, lecz po przyjęciu tylko 1 niewielkiej chmury z czystego dmt, pojawiło się w głowie sporo informacji a do tego poprawiony nastrój na wiele dni oraz również sny stały się bardziej realistyczne oraz byłem w stanie je lepiej zapamiętać.
  • 2149 / 289 / 0
Te informacje, to propozycja myślenia. Trzeba je sprawdzać, albo dosłownie weryfikować, albo sprawdzać czy są pożyteczne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.