Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1194 / 292 / 12
Patrząc z boku na ceny medycznego surowca konopnego tak się zastanawiam żeby ziółko zakropić fentem albo innym opio.

Jakie mniej więcej proporcje użyć żeby się to opłacało i żeby uzyskać efekty jak najbliższe medyczniakom?
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 225 / 95 / 0
Już Ci tłumaczę dlaczego to głupi pomysł. Po pierwsze fentanyl ulega zniszczeniu podczas spalania, w tym w jointach, blantach lub innych metodach palenia marihuany. Oznacza to, że nawet jeśli fentanyl zostanie zmieszany z suszem marihuany, nie będzie miał żadnego wpływu na osobę, która go pali.
Zapytasz być może "a co z waporyzatorami?" Odpowiadam: większość powszechnie dostępnych waporyzatorów nie osiąga temperatur powyżej 230C. Dzieje się tak, ponieważ wyższe temperatury niszczą substancje z którymi mają być używane, na przykład marihuanę. Waporyzatory musiałyby osiągać temperatury zbliżone do 480C, aby odparować fentanyl.
Gdybyś natomiast wpadł np. na pomysł, żeby z takiego nakropionego suszu zrobić brownie, to również raczej nic z tego, ponieważ fentanyl jest rozkładany przez wątrobę, a szanse na dotarcie do mózgu są niewielkie.
Dodam jeszcze, że szacuje się iż w USA jest ponad 50 milionów użytkowników marihuany. fentanylu też tam nie brakuje. Gdyby dało się zakropić zioło i uzależniać w ten sposób nieświadomych ludzi, to liczba przedawkowań i zgonów byłaby dużo wyższa niż jest obecnie. Rząd USA wprowadził systemy testowania i monitorowania narkotyków, aby śledzić skład nielegalnych substancji. Każdy znaczący wzrost przypadków obejmujących tę kombinację prawdopodobnie zostałby wykryty i natychmiast zgłoszony. Agencja ds. Zwalczania Narkotyków niedawno wydała ostrzeżenia dotyczące fałszywych tabletek z domieszką fentanylu, takich jak Percocet, Vicodin oraz Xanax. Ostrzegali również przed fentanylem z domieszką ksylazyny, która jest stosowana do uspokajania zwierząt. Nie wydali natomiast żadnych ostrzeżeń dotyczących marihuany.
What you smoking?
  • 576 / 120 / 0
Po co sie ograniczać?
Od razu formaldehyd dawaj jak w Afryce.
  • 1194 / 292 / 12
@techniczny tylko, że w przeciwieństwie do fentanylu, formaldehyd nie ma zastosowania w lecznictwie a właśnie to na tym medycznym efekcie najbardziej mi zależy %-D
11 października 2024mellowdude pisze:
Waporyzatory musiałyby osiągać temperatury zbliżone do 480C, aby odparować fentanyl.
Mam palnik do lutowania, raczej by się nadał ale jednak troche się boję, że mi stopi bongo albo rurę od mety w mordzie podczas konsumpcji… myślicie, że istnieją jakieś RC analogs fenta co działają aktywnie w niższych temperaturach?!
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 576 / 120 / 0
Jaki to medwyczny efekt jak ty chcesz fenta w zielsku palić xd
To juz lepiej osobno zwapuj
  • 2250 / 450 / 0
Furanyl, acetyl fent się wapowało. To bardzo durny i niebezpieczny pomysł.
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia

Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.

Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!

Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.

Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%

Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.