Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Hej jestem nowa na forum.Sa tu osoby które wróciły do nałogu po dłuższej przerwie ?

Przeniesiono do odpowiedniego działu — czołg

Poprawiono nazwę tematu — Vetulani44
  • 1 / / 0
Tak,ja osobiście.Miałam przerwę ponad 2lata od brania,wróciłam do tego po zerwaniu z facetem,zagubiłam sie i popadłam w przeróżne substancje,oczywiście to tylko mój wybór i nadal cpie,licze sie z konsekwencjami ale również gardze soba,tylko w dragach odreagowuje życie.
  • 1 / / 0
Mój przyjaciel to zrobił.
  • 1121 / 153 / 0
Mój nałóg to pasmo 19 lat upadków i wzlotów, parokrotnie miałem abstynencje +5 miesięcy (ostatni raz w zeszłym roku), najdłuższa abstynencja to 2 lata i 5 miesięcy, mógłbym na ten temat książkę napisać...
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 1230 / 312 / 12
Od amfetaminy jestem wolny jakiś miesiąc a zażywałem ją regularnie z krótszymi (kilka tygodni/miesięcy) i dłuższymi (ok pół rocznymi) przerwami od jakiegoś 14-15 roku życia czyli będzie z jakieś pół żywota mego.

Od syntetycznych kanna byłem uzależniony mw 2-3 lata z półroczną przerwą, ostatni raz zapaliłem jakoś przed delegalem i o mało mnie to nie zabiło. Od tamtej pory tknąłem syntetyka tylko kilka razy jako ciekawostkę, nie wrocilem do nałogu ale głównie to było podyktowane wcześniej wspomnianym banem na dopki a nie silną wolą.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1 / / 0
Taaa. Zacząłem jak miałem 15 lat. Mam 23. Byłem chwilę w ośrodku leczenia uzależnień. Potem wyjechałem do holandi XD
Nie wiem ile to się tak będzie ciągnęło, ale aktualnie jestem w nawrocie i mój rekord to miesiąc trzeźwości od 2 lat.
  • 693 / 434 / 0
Miałem 16 miesiecy abstynencji, rok w ośrodku.
Wczoraj zachlałem i szczerze sobą gardzę, nie potrafię się już cieszyć nawet z bomby, wieczne wyrzuty do siebie i obwinianie. Zżera mnie poczucie winy.
@WRB A jak teraz u Ciebie, lecisz czy raczej na spokojnie?
Uwaga! Użytkownik tosieniedzieje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1121 / 153 / 0
@tosieniedzieje Miałem tydzień abstynencji do wczoraj %-D wczoraj bro i nosy poleciały. Ogólnie nie oszukując się to rok po roku coraz gorzej.. konsekwencje coraz większe, po raz kolejny w grudniu do marca zaliczyłem ulicę + przerwa 30 dni na odsiadkę w ZK. Mało tego teraz grozi mi 7 miesięcy puchy, ale załatwiłem sobie odróbkę i mam 210h do odrobienia przez 7 miesięcy, także kolorowo, ale lepsze to niż po raz kolejny ZK. Obecnie wróciłem na stary rejon (rodzinny DOM), co pewnie skończy się znowu tym samym. Nałóg ostro niszczy, ale co zrobić? Ja już chyba przestałem walczyć i po prostu doszedłem do wniosku że tak "musi" być.
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 19 / 2 / 0
Byłam 6 msc w ośrodku, ale tylko 3 mac trzeźwości (ta, bralam w osrodku, bo to byla porazka). Wyszłam i wzięłam kilka razy. Znowu, jak na początku uzależnienia, przy pierwszych kilku razach myślałam, że to kontroluję. Minął rok i dwa miesiące i ja ciągle wpadam w ciągi. Nie mam już nadziei, po co mam się oszukiwac
  • 0 / / 0
11 marca 2024Anastasia pisze:
Hej jestem nowa na forum.Sa tu osoby które wróciły do nałogu po dłuższej przerwie ?

Przeniesiono do odpowiedniego działu — czołg
Można powiedzieć, że ja ale też tak nie do końca. Miałam 13 miesięczną przerwę od wszystkiego. Później się zaczęło… pierwszy blanta na urodziny (zaczęłam palić codzinnie). Pierwsza kreska koko (gdyby nie drogi mogłabym codzinnie walić). Pierwsza kreska amfetaminy na imprezie (teraz jak mam wychodne bez narkotyków nie umiem się bawić). Największy mój błąd zaczął się dopiero, gdy miałam już duży syf na mieszkaniu i naprawdę nie miałam sił tego sprzątać (sprzątam codzinnie/ co drugi dzień)… pojechałam ogarnąć czeska żeby posprzątać przez pół dnia i pół nocy… i się zaczyna, że bez wspomagaczy nie chce mi się sprzątać… ale walczę z tym bo wiem, że to jest dobre… aktualnie jest sobota i pierwszy raz spróbowałam mefedronu. Moja uczucia fajnie ok jakby Ci wchodziła piguła i wejść nie mogła ale co chwilę chce Ci się to walić i wyżera w chu* nos. Żaluzje, że spróbowałam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nocna prohibicja coraz bliżej. Decyzja w rękach radnych

W porządku czwartkowej sesji Rady Miasta Gdańska znalazł się projekt uchwały wprowadzającej nocną prohibicję w całym mieście. Zakaz sprzedaży alkoholu miałby obowiązywać w godzinach 22-6 w sklepach i na stacjach benzynowych, jednak nie obejmuje on lokali gastronomicznych, takich jak restauracje, puby czy bary.

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Mikrodawki LSD raczej nie leczą ADHD [BADANIE]

Mikrodawki LSD nie okazały się skuteczniejsze od placebo w leczeniu ADHD – informuje pismo „JAMA Psychiatry”.