Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
Cześć, z góry powiem, że już jestem zapisany do lekarza ale tutaj na pewno jak już ktoś miał to będzie się orientował w temacie, miałem chore zatoki 2-3 tygodnie temu, wyleczyłem i czuje się w 100% zdrowy, ale został mi od ponad tygodnia ból głowy (czoła), z nootropów biorę noopept, sunifiram i prl, zastanawiam się teraz czy to może być przez to? Biorę niskie dawki, stosowałem czasami przerwy od brania, a okolice bólu głowy to głównie między brwiami czasami schodzi ból delikatnie w stronę nosa albo czoła i się zacząłem zastanawiać czy to nie przez to ale raczej wtedy by cała głowa bolała, nie miałem nigdy skutków ubocznych a się zacząłem zastanawiać teraz nad choliną czy nie zamówić (choć dietę mam, jajka jem)
  • 897 / 259 / 0
Daj znać, co powie lekarz xD

Jak bierzesz cholinę to raczej racetamy nie powinny dawać takiego efektu ubocznego.
  • 1037 / 241 / 0
To zwykły objaw chorych zatok, jak myślisz że je wyleczyles to się pewnie grubo mylisz, zatoki mogą mieć tzw ukryty stan zapalny, na zewnątrz jest niby ok nie ma żadnych objawów nie leci z nosa ale w środku toczy je stan zapalny, może bakteryjny/wirusowy.
Pierwszymi lepszymi tabletkami ciężko do końca wyleczyć zatoki, powinno się stosować sporo witaminy c i wygrzewać je specjalnymi lampami, płukać co dzień wodą z solą i uważać by ich nie przewiać.
  • 13 / 1 / 0
Mój poprzedni post został nie zaakceptowany, pisałem o wizycie u lekarza ale "nic nie wnosił do dyskusji", ale zostałem skierowanie na rtg które jutro wypadało by odebrać ale ponownie po długiej przerwie wróciłem do przepisanych leków i po 3 dniach zaczęło przechodzić, się już bałem że to skutek właśnie od racetamów, będę musiał pobrać wit c bo od 3 lat jedynie co mnie łapie to zatoki ;D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.