Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Na początku wypadałoby się przywitać - cześć - długo obserwuję forum, ale nigdy wcześniej nie potrzebowałem tutaj konta, nie widziałem również podobnego posta w wyszukiwarce. Grzeję już ze 3, może 4 lata. W sumie to ja rocznik 98, a już na początku liceum zacząłem się bawić - więc pewnie dłużej. Te 3-4 lata, to można powiedzieć, że jestem w ciągu. Od początku roku staram się redukować, ale wiecie jak jest. Mimo wszystko - i tak jest dużo lepiej, bo w ciągu tego roku zszedłem z dawek 900 - 1200mg dziennie na 100mg(mała neoazarina) - 480mg. Duży rozrzut, wiem, ale to zależy od samopoczucia - nie potrafię się przełamać żeby nie brać kiedy łapią mnie mocniejsze objawy odstawienne. Regularnie robię rozszerzoną morfologię, badam wątrobę i trzustkę, raz na rok mam też badania obrazowe - TK i USG - wiąże się z to chorobą przebytą w dzieciństwie. Wyniki zawsze są zajebiste, serio, mieszczę się w widełkach.

Jeśli już nakreśliłem jak to mniej więcej u mnie wygląda - może ktoś doradzi. Mam problem z wypryskami/wysypką/pokrzywką - nie wiem jak to do końca nazwać - to nie wygląda jak typowy trądzik. Najprawdopodobniej jest związane z wyrzutem histaminy po przyjęciu, ale biorę regularnie rupatadynę/desloratadynę w dawkach jak na ulotce. Mimo wszystko, mój ryj nie wygląda zbyt dobrze, ta wysypka często pojawia się na bokach głowy. Na reszcie ciała mam spokój, rzadko wyskoczy pojedynczy pryszcz. Staram się nawilżać skórę, do mycia i pielęgnacji używać delikatnych, hipoalergicznych kosmetyków z apteki typu cerave, pharmaceris itp.

Zauważyłem, że stan się poprawia jeśli wypiję bardzo dużo wody przez kilka dni z rzędu, ale ciężko mi utrzymać takie nawodnienie. Więc zmierzając ku końcowi - mieliście może podobny problem i sobie z nim poradziliście?
  • 509 / 197 / 1
Ja na twoim miejscu spróbował bym leku antyhistaminowego 1 generacji jak hydroksyzyna.
Wypełniacze w tabletkach pewnie w nadmiarze mają swoje skutki uboczne, możliwe jest że też te które dotyczą ciebie.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 2 / / 0
@SerioSergio
Spoko, tylko w jakich dawkach to stosować? hydroksyzynę kojarzę głównie z leczenia stanów lękowych i zaburzeń snu, widełki są od 10 do 300mg :(
  • 509 / 197 / 1
Kiedyś dostałem reakcji alergicznej na skórze nie pamiętam od czego to po 50 mg hydroksyzyny w 15 minut przeszło.
Jest szansa,że to było od kodeiny choć pewności nie mam.Kawał czasu temu to było.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 280 / 14 / 0
Mnie od Thio robiły się atopowe zapalenia skóry koło nosa i między brwiami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.