Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 178a Kodeksu Karnego.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam szanowną społeczność. Kieruję uprzejme zapytanie do kogoś kto przerabiał podobny schemat. Sprawa wygląda nastepująco. Swego czasu psy zatrzymały mnie prowadząc samochód, pomijając szczegóły wzięli mnie na badanie krwi. Z dołka wyszedłem i normalnie wsiadłem za kółko. Po jakimś roku dostałem wezwanie na sprawę. Biegły stwierdził, że w tamtej sytuacji znajdowałem się pod wpływem THC. Dostałem 3 lata zakazu, zawiasy plus sporo hajsu do zapłaty. Dostawałem jakieś wezwania do oddania prawka, jednak było to niemożliwe ponieważ nie posiadałem fizycznie plastiku. Olewałem wszelkie pisma. Następnie okazało się, że z racji tego że nie oddałem tego plastiku (co było niemożliwe, bo nie posiadałem go) wyrok uprawomocnił się i stał się wykonalny dopiero po roku od jego ogłoszenia. Co w ogóle jest hitem i nie słyszałem o takiej sytuacji wcześniej, żeby wyrok uprawomocnił się po tak długim czasie ( po roku kurwa). Nawet przyjebana kuratorka nie wiedziała co jest pięć i jak to jest możliwe... Następstwem tego automatycznie było to, że zakaz wydłużył mi się o rok... Tym sposobem zamiast 3 lat, mój zakaz wyniósł 4... No ale cóż już dawno przywykłem, że żyjemy w komunie i takie wałki ze strony wymiaru niesprawiedliwości nie są czymś nadzwyczajnym. Przechodząc do meritum już za niecały miesiąc nadchodzi wielki dzień i upływa mój zakaz prowadzenia pojazdów. Jako, że wcześniej posiadałem prawko 10 lat, a teraz ponad 4 lata zostałem unieruchomiony jako kierowca zależy mi by jak najszybciej i bezproblemowo odzyskać uprawnienia. Informacje jak wygląda procedura odzyskania wszędzie są sprzeczne. To, że bede musiał zrobić cały kurs i zdać egzamin już wiem. Ale jak wygląda reszta tych pierdół? Przede wszystkim jak wyglądają te badania wszelakie? Przyznam, że mj płonie non topper, bo to moja big love ; ) Czy na tych badaniach są narkotesty (krew, mocz)? Słyszałem o jakiś próbach wątrobowych, badaniach psychologicznych? Najbardziej interesuje mnie czy są te narkotesty z krwi i moczu? Nie zamierzam się znowu wjebać na mukę. Najwyżej pójdzie detox i wtedy wjeżdżam na te badania. Uprzejmnie proszę o odpowiedź kogoś kumatego jak dokładnie, krok po kroku wygląda procedura odzyskania prawka po upływie zakazu za narkotyki. Z góry dziękuję!
  • 79 / 22 / 0
Napisałem w tej sprawie do znajomego. X czasu temu stracił prawo jazdy prowadząc pod wpływem przy czym posiadał przy sobie znaczne ilości. Temat hodowli i dilerkę sobie odpuścimy, ale prawko mu zwrócono po jakimś tam czasie. Z tego co mi napisał to:
Powyżej 3 miesięcy jsk zabiersja musisz robić egzamin
Kurs niepotrzebny
Trzeba zrobić badania u psychologa przed egzaminem i przejąć kurs w wiedzy konsekwencji picia za kierownica
Uświadamianie zagrożeń
Na Twoim miejscu odłożyłbym palenie na jakiś czas przed odbiorem dokumentu.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 2 / / 0
Dziękuję bardzo za zainteresowanie i proszę o więcej. Czyli kursu nie trzeba robić na nowo, tylko powiedzmy wykupić jakieś godziny, żeby odświeżyć podstawy i można się zapisywać na egzamin? Byłoby super, gdyż to jednak spora oszczędność pieniążków i czasu. No miesiąc detoxu minimum wjedzie zapobiegawczo przed ogarnianiem tego wszystkiego, głupotą z mojej strony byłoby gdybym postąpił inaczej. Ciekawi mnie jednak bardzo jak wyglądają te wszystkie procedury i badania, gdyż co do tego informacje w necie są sprzeczne. W większości wypowiadają się osoby, które miały zakaz za jazde po alko. Chciałbym być dobrze przygotowany na wszelkie ewentualności, także kto miał zakaz za jakieś dragi i odzyskał prawko niech się podzieli jak to wszystko wygląda. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...