Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 12 / 0
Mam problem ze znalezieniem info na ten temat na forum

Jakie są substancje proglutaminergiczne a jakie antyglutaminergiczne?
Chodzi mi o powszechne, legalne substancje dostępne bez recepty.
  • 46 / 12 / 0
Jakby ktoś potrzebował w przyszłości tej informacji to znalazłem info że:
- substacjami proglutaminoergicznymi są np. kwas l-glutaminowy i kwas l-asparaginowy
- substancje antyglutaminergiczne to GABA i glicyna
  • 363 / 94 / 0
Generalnie daję podziękowanie za konsekwencje w prowadzeniu własnego tematu.
Dodaj informację za i przeciw glutaminianu w danych sytuacjach( przy korzystaniu z danych substancji) o których z resztą nie mam pojęcia jako laik. a podziękowań ciąg dalszy.
Mnóstwo osób pisze o glutaminianie i jego wpływie, a ja wciąż nie wiele wiem.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.