Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Lecze się fluoksetyna 20mg. Wyleczyła mnie z wielu problemow.

Natretnych mysli. Stankow lekowych.
Dobrze sie po niej czuje i funcjonuje w spolecznestwie. Nawet nie myśle o piwoe czy jakikolwiek używkach.
Dobrze jest jak jest i nie widzę powodu aby sie nia przestać leczyć, mogą wrocic zle stany psychiczne.

Jakie mogą być skutki uboczne kilkunastoletniego używania fluoksetyny lub może tez jest opisane gdzieś o innych SSRI?
  • 1420 / 227 / 0
@rednopacjent ja biorę różne antydepresanty od 15 lat, od paru lat biorę 2 a nawet 3 na raz. Nie zauważyłem u siebie żadnych problemów z tym związanych. Raz na jakiś czas robię badania krwi i zawsze są w normie, wątroba, trzustka, nerki, wszystko ok. Z tym że ja chyba mam szczególnie silny organizm, bo zawsze dużo chlałem i miałem ładnych kilka lat mega ćpania dopów, waliłem przemysłowe ilości stymulantów głównie ale wszystkiego generalnie, dożylnie strzelałem dawki po których spokojnie mogłem zdechnąć. Ale nawet badanie robione świeżo po jednym z takich ciągów nic nie wykazało.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.