Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
  • 1 / / 0
Siemanko, to mój pierwszy post na forum, szkoda że o takiej treści no ale do rzeczy. Kilka dni temu 150 kilometrów od miejsca mojego zamieszkania złapali mnie z 2 tabletkami i 0,8 grama zioła. Możliwe że to była jakaś zaplanowana akcja a ja się znalazłem akurat w centrum uwagi bo było to w biały dzień, 4 kryminalnych, na blokowisku. Na komendzie jak się mnie pytali grożąc że nie wyjdę skąd to mam mówiłem że nie pamiętam, wcześniej podczas jazdy jak padały pytania to po prostu milczałem. Powiedziałem jedynie że wszystko miałem na własny użytek i że wnoszę o umorzenie sprawy. Mam 19 lat, jestem uczniem w klasie maturalnej, nie mam żadnego majątku, dorabiam sobie na umowie na zlecenie. Chciałbym się dowiedzieć co może mi za to grozić biorąc pod uwagę że nigdy w życiu nawet mandatu nie dostałem za przejście przez ulicę, dobrze się uczę, i ogólnie gdzie by prokuratura nie zapytała to usłyszą o mnie dobre zdanie. Zastanawia mnie również to co mam zrobić w takiej sytuacji żeby jak najbardziej zminimalizować karę oraz czy będę musiał często jeździć na tą komendę? Dodam jeszcze że nawet nie wiem czy byłem przesłuchiwany, z tego co pamiętam (była to dość stresująca dla mnie sytuacja) to policjant napisał w aktach do prokuratury że odmawiam składania wyjaśnień, mam wpisane w przyczynie zatrzymania na protokole zdanie "Zachodzi obawa ukrycia się i zacierania śladów przestępstwa" przez co nachodzi kolejne pytanie, czy będę ponownie wzywany do przesłuchania?
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.