Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Jestem grzejniczkiem z dłuższym stażem, po długich zmaganiach udało mi się jako-tako zagonić browna do kąta i nieco mu ściągnąć cugle - nie jadę już codziennie i nie wpadam w ciagi (nie ukrywam że subo dużo tu pomaga), ale czasem zdarza mi sie jeszcze zabalować. Niestety, ostatnio zaczęło sie to wiązać z przykrymi objawami skórnymi które wcześniej u mnie nie występowały. Niedługo po przygrzaniu (preferowana forma to pogoń za smokiem) na moim ciele w losowych miejscach, ale najczęściej na kończynach pojawiają sie strupki w podłużnych liniach, tak jakby mnie ktoś mocno podrapał. Natomiast parę dni potem zaczyna mi sie łuszczyć skóra, głównie na policzkach i czole. Mam w zwiazku z tym pytanie, może ktoś z szanownych użytkowników będzie wiedział - czemu nagle zaczęło się tak dziać? Czy to przez dosypywanie jakiegoś nowego szajsu do helupy, bo przecież wcześniej tego nie było (nieważne z jakich źródeł i jaki sztynks biorę) czy może po prostu po dluższym okresie brania to normalna funkcja obronna organizmu? Czy któreś z was też tak ma czy powinienem się wybrać jednak do dermatologa, a jeśli tak to co mu mogę powiedzieć zeby się nie wygadać ale dobrze naprowadzić? Że tramal na chroniczny ból pleców np..? Będę wdzięczny za jakieś konstruktywne rady! Pozdrawiam!
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.