Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Jestem grzejniczkiem z dłuższym stażem, po długich zmaganiach udało mi się jako-tako zagonić browna do kąta i nieco mu ściągnąć cugle - nie jadę już codziennie i nie wpadam w ciagi (nie ukrywam że subo dużo tu pomaga), ale czasem zdarza mi sie jeszcze zabalować. Niestety, ostatnio zaczęło sie to wiązać z przykrymi objawami skórnymi które wcześniej u mnie nie występowały. Niedługo po przygrzaniu (preferowana forma to pogoń za smokiem) na moim ciele w losowych miejscach, ale najczęściej na kończynach pojawiają sie strupki w podłużnych liniach, tak jakby mnie ktoś mocno podrapał. Natomiast parę dni potem zaczyna mi sie łuszczyć skóra, głównie na policzkach i czole. Mam w zwiazku z tym pytanie, może ktoś z szanownych użytkowników będzie wiedział - czemu nagle zaczęło się tak dziać? Czy to przez dosypywanie jakiegoś nowego szajsu do helupy, bo przecież wcześniej tego nie było (nieważne z jakich źródeł i jaki sztynks biorę) czy może po prostu po dluższym okresie brania to normalna funkcja obronna organizmu? Czy któreś z was też tak ma czy powinienem się wybrać jednak do dermatologa, a jeśli tak to co mu mogę powiedzieć zeby się nie wygadać ale dobrze naprowadzić? Że tramal na chroniczny ból pleców np..? Będę wdzięczny za jakieś konstruktywne rady! Pozdrawiam!
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.