Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Jestem grzejniczkiem z dłuższym stażem, po długich zmaganiach udało mi się jako-tako zagonić browna do kąta i nieco mu ściągnąć cugle - nie jadę już codziennie i nie wpadam w ciagi (nie ukrywam że subo dużo tu pomaga), ale czasem zdarza mi sie jeszcze zabalować. Niestety, ostatnio zaczęło sie to wiązać z przykrymi objawami skórnymi które wcześniej u mnie nie występowały. Niedługo po przygrzaniu (preferowana forma to pogoń za smokiem) na moim ciele w losowych miejscach, ale najczęściej na kończynach pojawiają sie strupki w podłużnych liniach, tak jakby mnie ktoś mocno podrapał. Natomiast parę dni potem zaczyna mi sie łuszczyć skóra, głównie na policzkach i czole. Mam w zwiazku z tym pytanie, może ktoś z szanownych użytkowników będzie wiedział - czemu nagle zaczęło się tak dziać? Czy to przez dosypywanie jakiegoś nowego szajsu do helupy, bo przecież wcześniej tego nie było (nieważne z jakich źródeł i jaki sztynks biorę) czy może po prostu po dluższym okresie brania to normalna funkcja obronna organizmu? Czy któreś z was też tak ma czy powinienem się wybrać jednak do dermatologa, a jeśli tak to co mu mogę powiedzieć zeby się nie wygadać ale dobrze naprowadzić? Że tramal na chroniczny ból pleców np..? Będę wdzięczny za jakieś konstruktywne rady! Pozdrawiam!
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.