Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 6 / 0
8 lat temu cierpiałem na ogromne boleści brzucha, które nie miały określonej przyczyny. Dostałem wtedy od lekarki lek, który bardzo dobrze działał przeciwbólowo na mój brzuch. Niestety nie jestem w stanie znaleźć tego leku, bo byłem wtedy młody i nie interesowało mnie to szczególnie.

Tabletki były takie obłe, mięciutkie, całe (w środku tez) w kolorze takim beżowo - kremowym. Miały kreskę na środku i w środku były płynne. Inny lekarz był zdziwiony, że je dostałem jako 14 latek i pamietam jak mówił, że ten lek jest bardzo mocny i zapisuje się go pacjentom z rakiem xD nie wiem czy to prawda, bo mógł tylko tak gadać bo to był pediatra.
Nie wiem czy ten lek był rozluźniający mięśnie, czy przeciwbólowy, ale był bardzo skuteczny, a teraz sobie myśle, ze może to był jakiś opioid i może bym go znowu zaczął brać, bo boleści brzucha powróciły %-D
Konowały w przychodni zgubiły kartę leczenia, dlatego pytam tutaj na H.

Rysunek:
[ external image ]

Ktoś ma jakiś pomysł?
  • 3455 / 557 / 2
Dziwi mnie, że płynne w środku. Niestety jak tak to nie mam pojęcia.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 19 / 0
Może @szufladziarz pomoże?
  • 349 / 102 / 0
Trzeba byłoby sprawdzać ChPL bo nie wiem jak wyglądają wszystkie tabletki (punkt 3 w chpl opisuje wygląd), skoro silny lek przeciwbólowy przypisywany osobom z nowotworem to może buprenorfina podjęzykowa?

Jeżeli dobrze trafiłem to grubo lekarka poleciała
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1 / / 0
Cześć,
Czy jesteście w stanie pomóc w identyfikacji tych 2 tabletek, ta u góry ma lekko kremowy kolor i przedziałkę, ta niżej w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza i ma tendencję do pękania (środek biały).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
@rboq
Dzień dobry. Może i mineły 3 lata, ale jakby ktoś też chciał info to mogę powiedzieć, że najprawdopodobniej ta tabletka u góry to trazodon, w postaci Trittico XR, czyli wersja działająca 24h. Nie wiem czy 150mg czy 300mg.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.