Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 964 / 17 / 0
Jakie zioła można stosować na depresje
  • 8103 / 906 / 0
Waleriana, Rumianek, Lipa
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 231 / 41 / 0
Dziurawiec zwyczajny, ale trzeba z nim uważać stosując leki bo może z nimi wchodzić w interakcje.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 519 / 0
^ +1
Dziurawiec, polecam wyciąg alkoholowy herbapolu.

Kurkuma w ilościach 5g + 1g pieprzu.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 964 / 17 / 0
A np 5htp lub gotu koli lub pasifllora
  • 2193 / 364 / 0
Różeniec górski
Waleriana
Ashwaganda
Chmiel
Dziurawiec
Kanna
Ilex guayasa
Yerba
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 617 / 5 / 1
23 marca 2021blokowiska666 pisze:
^ +1

Nie wystarczy szczypta pieprzu na 5g kurkumy ?
  • 964 / 17 / 0
Zależy mi na mocnych ziołach depresyjnych
  • 1974 / 519 / 0
Kurkuma to nawet nie zioło chyba ale na pewno nie działa słabo, poczytaj o niej na forum. Dziurawiec (w formie wyciągu alkoholowego) działa, śmiem twierdzić, z podobną mocą co antydepresanty na receptę, a jedynym skutkiem ubocznym jest konieczność unikania słońca, na zimę w sam raz. Brałem dziurawiec w kilku podejściach i różnych formach, w różnym czasie i nikt mi nie wmówi, że czułem placebo. :świnia:
23 marca 2021fraktal pisze:
23 marca 2021blokowiska666 pisze:
^ +1

Nie wystarczy szczypta pieprzu na 5g kurkumy ?
Wiesz co, ja to właściwie walę łyżeczkę kurkumy i czubek łyżeczki pieprzu albo chwilę kręcę młynkiem i szczypta faktycznie wystarczy, po prostu kiedyś czytałem na jakichś bluelightach czy gdzieś, że pieprz od ilości 1g, sam w sobie daje ciekawe efekty. Jest bodajże inhibitorem enzymu CYP3A4, więc wpływa na metabolizm różnych rzeczy, ja sam zauważyłem kiedyś, że łyżka pieprzu przed wrzuceniem kodeiny, wydłuża jej działanie, nasila sedację i zwiększa wyrzut histaminy, ciekawa sprawa. Tak samo zauważalnie zmieniał metabolizm DXM ale nie umiem opisać co konkretnie się działo, na pewno DXM wchodził trochę inaczej. :krowa:
23 marca 2021OdwiertKorzenny pisze:
Różeniec górski
Waleriana
Ashwaganda
Chmiel
Dziurawiec
Kanna
Ilex guayasa
Yerba
Yerba spoko ale wywołuje stymulacje, która może nie być wskazana gdy chodzi o "zioła na depresje lękowa"

Kanna działała na mnie jak słabe SSRI, tłumiła emocje w ten sam sposób. Ilex, miałem tylko próbkę ale działał widocznie, muszę jeszcze go kiedyś zbadać.
Chmiel dobry na wieczór, zamula z lekka i uspokaja. Spoko są jakieś tabletki z wyciągiem z chmielu i melisy. Jakiś czas temu znalazłem takie, gdzie chyba jeszcze rumianku wyciąg był i moja matula w nerwowym okresie wrzucała na nerwy i problemy ze snem, była zadowolona.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 964 / 17 / 0
A takie zioła jak soplowka i Passiflora są dobre na zaburzenia depresyjno lekowe
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.