Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 959 / 137 / 0
Nie wiem czy w dobrym dziale zakładam temat.

W każdym razie chodzi o to, że zbliża mi się sesja tatuażu, będzie to obszerny wzór na szyi i ze swojego doświadczenia wiem, że ciężko będzie to wytrzymać "na sucho"

Jak przystało na tego typu forum zapytam wprost: Jakie cpanie zauważalnie usmierzy bol? %-D %-D

koks? Słyszałem że dużo osób wali koke podczas dziarania i sobie chwalą, ale z drugiej strony koka działa krótko, trzeba by dociągać co pół h przy 8 godzinnej sesji to lekko problematyczne %-D

Czy kodeina lub metkaton dadzą radę? Dodam że nie chodzi o całkowite zatrzymanie bolu, ale o stan w którym da radę wytrzymać po prostu

Poproszę o pomoc :)
Uwaga! Użytkownik Marcins96 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 159 / 12 / 0
Przestań.Zabieg zrobienia tatuażu to nie jest nie wiadomo jaki ból.Spokojnie wytrzymasz bez wspomagaczy.
Jakby to tak na prawdę bolało w chuj to w salonie tatuażu dawali by coś na znieczulenie.
Uwaga! Użytkownik Luzing jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
tatuaż na szyji. dziecko, krzywde sobie robisz na całe zycie
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 9 / 0
Lidokaina, opioidy, DXM. Ewentualnie wszystko na raz. Stymulanty wg. mnie totalnie bez sensu.
  • 911 / 207 / 1
Jeśli już koniecznie musisz, to po prostu nasmaruj się lidokainą w tym miejscu. Co to za chore pomysły z tym ćpaniem pod tatuaż? :cojest:
Tylko sprawdź wcześniej czy nie występuje u ciebie przekrwienie, obrzęk lub reakcja nadwrażliwości po takim preparacie.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.