Sam przeżyłem odstawkę CT etizolamu.
alpra to jedno z najgorszych benzo do nałogu, bo krótki ma czas półtrwania.
Polecam Ci ściąć dawkę, diazepamem.
Idź do lekarza i powiedz mu, że odstawiłaś alpre i niech przepisuje rolki.
Polecam CI zapoznać się z pregabaliną.
Uzależnia nawet w dawkach terapeutycznych. Prawdą jest natomiast że usuwa objawy odstawienne od benzodiazepin, dlatego najlepiej nie bierz jej dłużej niż dwa tygodnie, choć po takim czasie też możesz mieć jakieś lekkie lęki.
Dopisane później: przeczytałem od początku o co chodzi. Jeśli tylko to Ci dokucza ( choć nie wiem czy dobrze to sobie wyobrażam, może to straszniejsze niż myślę?) to ja bym nie ryzykował długiego zażywania pregabaliny nawet w dawkach terapeutycznych, bo ona po odstawieniu już nawet po miesiącu potrafi dać objawy odstawienne. Uzywalbym natomiast tej pregi doraznie, wtedy gdy złapią Cię jakieś lęki, nie częściej niż 2 razy w tygodniu.
Co do tego czy te drżenia i zawroty głowy możesz mieć jeszcze od benzo pomimo że odstawiłas je 5 miesięcy temu, to istnieje taka możliwość, ale nie jest to pewne.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.