Działy bezpośrednio dotyczące uprawy konopi
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Witam, dzień dobry, cześć. Przychodzę tu z bardzo ważnym pytaniem.
Czy jak na stronkach z nasionami jest napisane outdoor do 1000g. To jest to do uzyskania w normalnych warunkach w polsce?
Lekko podmokły teren, są na nim pokrzywy. Jeśli nie to mniej więcej ile udalo by mi sie wycisnąć z niego? :liść:
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
  • 967 / 243 / 0
Kilogram z krzaka ?
Słuszną linie ma ten sklep internetowy ;) Daj linka ;)
  • 404 / 40 / 0
Z Early skunk doświadczony rolnik może uzyskać 475g i to jest chyba maks.Ale to nie z automatu,tylko z zwykłych nasion z sadzonkami wysianymi na oknie w marcu i przesadzeniem w maju na aut(eliminacją menów) do zbiorów w październiku w naszym klimacie.Krzaki pewnie takie na 4m.
  • 12796 / 2487 / 0
Early Skunk nie należy do największych odmian - pewnie dlatego, że jest bardzo Early.

Jestem skłonny uwierzyć, że np z Passion #1 przy idealnej pogodzie i dobrym wytrenowaniu, da się tyle zebrać. Trzeba by faktycznie zacząć kilka tygodni przed "oficjalnym" startem sezonu, co wydłuży wegetację i wyrośnie bydle. Pały Passiona są długie, grube i całe w kwiatach. Ja oczywiście tyle nie zebrałem (połowę omawianej wartości), ale po pierwsze zacząłem 10.06, a po drugie nie był to "czysty" Passion, tylko skrzyżowany właśnie z Early Skunk'iem, co pewnie miało wpływ ma wielkość.
Oczywiście podlewanie i nawożenie musiałoby być robione perfekcyjnie.

Ktoś w zeszłym sezonie miał 2 mega wielkie krzaki - świetnie wytrenowane. Nie pamiętam już kto i co się z nimi stało, ale miały potencjał na zbliżony wynik.
  • 3245 / 624 / 0
Z tego co wiem to można manipulować roślinkę odpowiednim przycinaniem kwiatostanów.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12796 / 2487 / 0
Przycinaniem kwiatostanów? Co to miałoby wywoływać? Nie słyszałem o takim patencie.
Może chodziło o przycinanie stożka wzrostu w fazie wegetacyjnej? Czyli topping / FIM? Wtedy z głównej łodygi robi się od 2 do 6 nowych.
  • 3245 / 624 / 0
Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło, może chodziło o łodygę, ale na pewno o podwojenie rozgałęzienia, zbierałem materiały z internetu ale finalnie nie zacząłem hodowli. Ale na stówę było coś o przycinaniu dla rozgałęzienia, tylko nie pamiętam czego. (to było w latach 90tych)

@jezus_chytrus

Wpisz w Gogle przycinanie łodygi kokopii
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12796 / 2487 / 0
Na 100% masz na myśli topping. Nie muszę szukać, bo wiem na czym to polega i stosowałem. Preferuję jednak FIM, czyli Fuck I Missed - przycięcie ok 90% nowego pędu. To dopiero powoduje niezły rozrost w połączeniu z naginaniem łodygi (LST).
Poniżej rezultat właśnie takiego combo. Krzaczek nie jest duży z kilku przyczyn, ale jak pięknie i równo się rozrósł : ) To jest dużo bardziej efektywne rozdysponowanie słońca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1444 / 76 / 0
Moim zdaniem możliwe, ale bez dtrzech warunków prawie niewykonalne:
- trzeba by było wykiełkować nasiono nawet 3 tygodnie przed sezonem i potrzymać roślinkę pod lampą przed wystawieniem na outa
- miejscówka powinna być dobrze nasłoneczniona
- umiejętnie potrenowana (ja bym zrobił dwie, albo nawet trzy tury toppingu, trochę lst i oczywiście defoliacji)

Pomijam kwestię przestrzegania podstawowych zasad uprawy i dbania o roślinę.
LSD - Piękna i Bestia
  • 12796 / 2487 / 0
Trzy tury toppingu to moim zdaniem trochę dużo. Owszem, krzak będzie miał łącznie 8 głównych szczytów, ale nie zwiększy to jakoś drastycznie plonu w porównaniu np do LST + FIM. Takie combo to dużo mniejszy stres, co potencjalnie może przynieść lepszy efekt.
Żeby to zweryfikować, trzeba by posadzić jednocześnie 2 klony w identycznych warunkach i na każdym z nich zastosować inny zestaw treningów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.