Czy jak na stronkach z nasionami jest napisane outdoor do 1000g. To jest to do uzyskania w normalnych warunkach w polsce?
Lekko podmokły teren, są na nim pokrzywy. Jeśli nie to mniej więcej ile udalo by mi sie wycisnąć z niego?
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Słuszną linie ma ten sklep internetowy ;) Daj linka ;)
Jestem skłonny uwierzyć, że np z Passion #1 przy idealnej pogodzie i dobrym wytrenowaniu, da się tyle zebrać. Trzeba by faktycznie zacząć kilka tygodni przed "oficjalnym" startem sezonu, co wydłuży wegetację i wyrośnie bydle. Pały Passiona są długie, grube i całe w kwiatach. Ja oczywiście tyle nie zebrałem (połowę omawianej wartości), ale po pierwsze zacząłem 10.06, a po drugie nie był to "czysty" Passion, tylko skrzyżowany właśnie z Early Skunk'iem, co pewnie miało wpływ ma wielkość.
Oczywiście podlewanie i nawożenie musiałoby być robione perfekcyjnie.
Ktoś w zeszłym sezonie miał 2 mega wielkie krzaki - świetnie wytrenowane. Nie pamiętam już kto i co się z nimi stało, ale miały potencjał na zbliżony wynik.
Może chodziło o przycinanie stożka wzrostu w fazie wegetacyjnej? Czyli topping / FIM? Wtedy z głównej łodygi robi się od 2 do 6 nowych.
@jezus_chytrus
Wpisz w Gogle przycinanie łodygi kokopii
Poniżej rezultat właśnie takiego combo. Krzaczek nie jest duży z kilku przyczyn, ale jak pięknie i równo się rozrósł : ) To jest dużo bardziej efektywne rozdysponowanie słońca.
- trzeba by było wykiełkować nasiono nawet 3 tygodnie przed sezonem i potrzymać roślinkę pod lampą przed wystawieniem na outa
- miejscówka powinna być dobrze nasłoneczniona
- umiejętnie potrenowana (ja bym zrobił dwie, albo nawet trzy tury toppingu, trochę lst i oczywiście defoliacji)
Pomijam kwestię przestrzegania podstawowych zasad uprawy i dbania o roślinę.
Żeby to zweryfikować, trzeba by posadzić jednocześnie 2 klony w identycznych warunkach i na każdym z nich zastosować inny zestaw treningów.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.