Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siema. Sprawa wygląda tak, że zgarnęli mnie ze szkoły z nakazem w niefortunny dzień, gdy chciałem przewieźć kocówkę tematu z domu do mieszkania. Nakaz mieli przez wiadomości ze sprawy dwóch znajomych, których jebnęli miesiąc wcześniej. Znaleziono przy mnie 29,76g białka, 0,22g zioła, wagę ujebaną białkiem, hajs i telefon, na którym są wiadomości. Przyznałem się i odmówiłem składania zeznań. Dostałem 2 miesiące sanek. Odjebałem te 2 miechy i wyszedłem za poręczeniem majątkowym. Mam dozór i zakaz opuszczania kraju. I teraz jest pytanie. Czy przez szale lub wiadomości mogą mi przybić handel? A i każdy mówi, że dostane w zawiasach, prawda to?
11.10 | 11.11 | 11.12
  • 967 / 243 / 0
Ziele ewidentnie na użytek własny ale białko z wagą ?Zarzuty myślę że postawią - pytanie czy cię adwokat wybroni.

Pytanie czy białko miałeś poporcjowane , czy miałeś przy sobie lub czy znaleźli podczas przeszukań jakieś ilości staniolek czy innych fantów służących do porcjowania i co najważniejsze co było w wiadomościach w komórce i le tego hajsiwa w gotówce znaleźli przy tobie.
  • 5 / / 0
03 marca 2020Kobyszcze pisze:
Ziele ewidentnie na użytek własny ale białko z wagą ?Zarzuty myślę że postawią - pytanie czy cię adwokat wybroni.

Pytanie czy białko miałeś poporcjowane , czy miałeś przy sobie lub czy znaleźli podczas przeszukań jakieś ilości staniolek czy innych fantów służących do porcjowania i co najważniejsze co było w wiadomościach w komórce i le tego hajsiwa w gotówce znaleźli przy tobie.
Białko miałem podzielona na 25,70 i 4,06. Żadnych fantów do dzielenia prócz wagi nie znaleziono. W komórce były wiadomości z ustawiania się, a hajsu 630 tylko. A i prokurator ma mnie jeszcze wezwać na zmianę zarzutu, z wagi brutto na netto
11.10 | 11.11 | 11.12
  • 1290 / 366 / 0
oj prokurator dobrze sie przygotowuje to ci pewnie dojebia po calosci. Jak to weszli w posiadanie twojego telefonu, nie miales go zabezpieczonego? Bo w logi u operatora to rzadko wchodza dopiero jak jest jakis wyjatkowo zaciekly prokurator.
Choc logi z telefonu czy operatora to nie sa mocne dowody a w polskim sadzie w praktyce sa traktowane bardziej jako poszlaki. Wiekszym przypalem jest ponad 20g towaru ktore podchodzi pod znaczna ilosc a tu jak sie upra moga przyjebac handel.
  • 5 / / 0
No niestety nie miałem ustawionego żadnego wzoru ani nic. Jeszcze jak jechaliśmy na przeszukanie mieszkania, pies pytał mnie, czy handluje, a jak odpowiedziałem, że nie to przeczytał kilka wiadomości z messengera. A i jeszcze mówił o tym, że mojego brata powinęli, a ja zamiast przestać to przejąłem biznes i miasto jak to powiedział: huczy

Nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad Twoją odpowiedzią - wycięto cytat. | STR88
11.10 | 11.11 | 11.12
  • 12564 / 2435 / 0
Waga i ponad 20 g białka nie wskazują na własny użytek (tak myślę). Te wiadomości odnośnie ustawiania się sugerują w jakiś sposób, że sprzedawałeś? Kasa była w niskich, czy wysokich nominałach? Jeśli 10-20 zł to trochę lipa. Jeśli 50-100, to ciężko powiązać to z handlem - ot wybrałeś sobie z bankomatu.
Każda sprawa jest inna i w zasadzie jedyne, co możesz zrobić, to załatwienie dobrego adwokata.
  • 23 / 3 / 0
Jak miales wag€ to po dobrego adwokata.Nikt nie uwierzy,ze na wlasny uzytek ta waga... Najlepiej zeby adwokat byl w takich sprawach obeznany,s@ tacy szukaj,bo to jedyne wyjscie, powodzenia!
  • 57 / 10 / 0
Od jakiej ilości mogą wagę powiązac z handlem bo jak ktoś ma z 3 g i wage to raczej nie przejdzie?
ale że za 30 g poszedłes na dwa miesiące to sie zdziwiłem i jednoczesnie troche przestraszyłem
Powiem wam moją historie bo sam kiedys miałem przypał wprawdzie ze sladowymi ilosciami i skonczyło sie na umorzeniu a miałem wage kupiłem ją w sumie z ciekwaowości na bazarze z 15 złotych a ważyłem rózne rzeczy z ciekaowosci a nawet podpuszczke do sera czy witaminy, i tak sobie myśle a jak bym miał więcej towaru to ta zasrana waga mogłby mnie pogrążyć?
  • 3455 / 557 / 2
Okolo 20 gram towaru podzielone na dwie porcje spokojnie sie mozesz wybronic tylko wydaj te pare stowek na lepszego adwokata bo widze ze Cie chca udupic po calosci ja jakbym mial miec cos za to wolalbym wylozyc te dwa kafle na lepszego adwokata. 20 gram to nie jest duzo mi kiedys amfa w kostkach przychodzila.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 366 / 0
Znaczna ilość za taka, która wystarczy do jednorazowego odurzenia się co najmniej kilkudziesięciu osób.

Kilkadziesiat - 20 i wiecej. Zakladajac nawet konserwatywnie, ze jeden gram wystarcza do odurzenia jedej osoby, to ta ilosc na pewno bedzie podchodzic pod wieksza ilosc.
W takim przypadku kara dla dilera wynosi do 12 lat (a za posiadanie 10), wiec to jest glowny problem ktory trzeba wybronic choc wiele sie nie da zrobic bo to zalezy od kaprysu prokuratora i sedziego ile ci dowala.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające