Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Heroin, it's my wife and it's my life
Because a mainline into my vein
Leads to a center in my head
And then I'm better off than dead
Generalnie przyjmuje się, że dawka ok. 80mg wysyca/blokuje receptory i baaaardzo ciężko się przez nią przebić innymi opio. Jeśli Twoja dawka oscyluje wokół "blokującego" pułapu - najpierw redukowałabym do 50-60mg. Potem przerwa - 2 dni powinno być ok, coś powinieneś poczuć. Jeśli bierzesz mniej metadonu - myślę, że możesz się przebić nawet wcześniej. Sprawa jest mocno indywidualna, u różnych ludzi wygląda to zupełnie inaczej. Jedni dobierają przy 100-120 mg i czują dobieraną substancję, inni są zablokowani przy 40 mg.
Łączenie metadonu z innymi opioidami to łatwa droga do przedawkowania (nie czujesz efektów, więc podbijasz i podbijasz dawki, aż nagle bum... i budzisz się na sorze, jeśli w ogóle). Uważaj na siebie.
Switched my sulph to AJAX.
--------------------
Po poludniu walne 40mg w klamota bo mi lekarz sprawdza pachwiny na programie i zobacze jak bedzie. Do tego 6mg klona.
Scalono. taurinnn
Heroin, it's my wife and it's my life
Because a mainline into my vein
Leads to a center in my head
And then I'm better off than dead
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
wejście z powrotem na oksy było koszmarem brałem dawki od 40-320mg na raz i czym większa daka tym większy skręt.
problem rozwiążałem w ten sposónb jak po 6dniach oxy nie chciało , dalej ruszyć wzięłem przez weekend po 20mg metadonu na dobę w poniedziałek oxy działało, bez zarzutu.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Meta wprowadza nowe zasady dla treści o konopiach na Facebooku i Instagramie
W ostatnich latach obserwujemy dynamiczny wzrost popularności treści związanych z konopiami na platformach społecznościowych. Facebook i Instagram, będące częścią korporacji Meta, stały się kluczowymi miejscami wymiany informacji, dyskusji oraz promocji produktów związanych z konopiami. W odpowiedzi na ten trend Meta postanowiła zaktualizować swoje zasady dotyczące publikacji treści o substancjach psychoaktywnych, w tym marihuanie i CBD.
Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA
W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.