Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 15 / 3 / 0
Jakie produkty są ZDROWE i tanie? Moje zapotrzebowanie kaloryczne to ok. 3000kcal, piję 1,5l wody wysokomineralizowanej dziennie , żeby nie łykać musieć łykać minerałów, staram się jeść przynajmniej raz dziennie owoce. Nie stać mnie na awokado i łososia codziennie, ale nie chce też żreć czokoszoków.
Chciałbym zamknąć dietę w 400 złotych, jeśli to możliwe, nie proszę oczywiście o ustalenie mi dokładnej diety, bo to ogrom roboty, ale o rady co do produktów, bo mam wrażenie, że im dłużej robię research tym mniej wiem(efekt Krugera-Dunninga).
Jestem typowym przykładem spierdolinki, która nie nauczyła się w dzieciństwie zdrowego żarcia i chcę to nadrobić, żeby czuć się dobrze, jeśli nie dostanę ryby to proszę o wędkę-sensowne portale o żarciu.
Uwaga! Użytkownik wyrszywen21 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 2 / 0
Kup sobie rozne kasze, ryz, makaron. Mrozone warzywa (tylko wyjmij je z duzego opakowania i popakuj na porcje, ktore zjesz za jednym razem i dopiero do zamrazalnika). Zupy kolagenowe. Szukaj promocji. Jak znajdziesz dobrej jakosci mieso, ale z krotka data to kup, ugotuj co tam lubisz z niego i siup do zamrazalnika (jesli akurat nie mialas tego dnia ochoty jesc).
Znalam malzenstwo, ktore zywilo sie za 400 zl miesiecznie i dawali rade, wiec Ty bedac jedna tym bardziej powinnas sobie poradzic.
  • 377 / 42 / 0
A chuj mnie to obchodzi, zapytaj gugla.
Co to za debilny temat?!?
  • 15 / 3 / 0
Mógłbyś tak podsumować 3/4 tematów na jakimkolwiek forum, wszystko da się obczaić na duckduckgo, jeśli masz nieograniczoną ilość czasu. Jeśli chuj Cie to obchodzi to po co marnujesz czas, żeby tu wejść, wysrać ładunek emocjonalny i wyjść? Jednak trochę Cię to obchodzi, bo odpisujesz, ba nawet używasz wulgaryzmów
Uwaga! Użytkownik wyrszywen21 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 615 / 96 / 0
Podroby, makaron możesz kupić w tej dużej pace dla psa w biedronce, kosztuje grosze.
Ryż kupuj w kilogramowej pace zamiast ten w torebkach.

W sumie wiesz sporo też zależy jaką tą dietę chcesz mieć.
  • 948 / 278 / 2
Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.

Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.

Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.

Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.

Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.

Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

Jeden Władysław JAgiełło i masz jedzenie na cały miesiąc.
Pozdrawiam.

#pasta
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 8 / 0
Co to są te chocoszoki?
  • 995 / 104 / 0
Ecola Z czym jesz te cale czokoszoki? Z ziemniakami? Xd Na sucho?uznanie za ogarniecie takiej oszczednosci
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 269 / 0
22 maja 2019A-CoA pisze:

6kg ziemniaków ok.8zł
to raczej nieaktualne, jakieś 15-18 obecnie (wiem, że to pasta)
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 3 / 0
Osobiście polecam podroby, są cholernie tanie (4-8zł/kg), a kilogram takiego mięska np. serc to 1500kcal.
Do tego warto dodać groszek konserwowy(2.50/puszka), szpinak(750g mrozonego za 7 złotych) albo brokuła za piątkę.
Najprostsza jajecznica z 10 jajek(zakładam, że gotujemy rano na cały dzień/dzień wcześniej wieczorem) to 4ziko za jaja, troche ponad 50gr za cebule i smalec/oliwa z oliwek albo masło w bogatej wersji. 1400kcal za 4.70
Zamiast wody, przefiltrowana kranowka, ale warto albo suplementować minerały albo wypić czasem wodę wysokomineralizowaną.
Jeśli chodzi o snacking to tutaj jest największy problem, bo spoko owocki można napierdalać, ale fajnie byłoby czasami wrzucić orzechy, które jak wiadomo są pojebanie drogie. Osobiście polecam słonecznik, gorzką czekoladę(ale weź taką 70% kakao+, to ma być zdrowe, nie smakować jak McDonald z toffee i cyckami, po jakimś czasie zaczyna smakować), widziałem tanią w sklepie z robakiem w nazwie co ma 85% kakao.
I tak jak pisałem wcześniej polecam gotować sobie dzień wcześniej wszystko, bo w godzinkę odpierdolicie jadłospis na cały dzień, zapakujecie w plastik i włożycie do lodówki. Nie trzeba się w ciągu dnia rozpraszać ani łamać czy zamówić pizzę czy zjeść kolację.
Tyle ode mnie, podzielcie się swoimi protipami
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.