Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Chciałbym zrobić ekstrakcję chemiczną z GBL do GHB z użyciem sody.
Prosiłbym o praktyczne przestawienie reakcji z dokładnymi proporcjami :)!
Pozdrawiam was :hug:
Ps. Wszędzie widzę jakieś skomplikowane reakcje, z substancjami niedostępnymi dla zwykłego człowieka. Yo!
Ps. Link ogarnalem, lecz nadal to jakieś skomplikowane. Nie chce wyjebac kuchni w powietrze %D
Podgrzewasz sodę z wodą aż wszystko się rozpuści (przestaną się wydzielać bąbelki), a potem dolewasz odpowiednią ilość GBL i gotujesz to na małym ogniu (ja przykrywam pokrywką zostawiając małą szparę) przez około 40 min. Dla pewności możesz kupić sobie papierki lakmusowe w aptece i sprawdzić ph otrzymanego roztworu.
Uproszczę Ci to jeszcze bardziej - na paczkę sody (80g) użyj 86-90 ml GBL oraz 330ml wody (nic się nie stanie jak dasz trochę więcej wody).
19 listopada 2018kanabinoid pisze: Uproszczę Ci to jeszcze bardziej - na paczkę sody (80g) użyj 86-90 ml GBL oraz 330ml wody (nic się nie stanie jak dasz trochę więcej wody).
Druga sprawa. Na przykład na 10 ml GBLa jakie proporcje wody i sody?
Pozdro i dzięki!
Przepisu tłumaczyć nie będę, bo to jest prosty angielski i prosty przepis. Tam wszystko jest. Słownik masz. Kalkulator masz. Papierki lakmusowe też (mam nadzieję) masz.
Wody jak coś nie trzeba nawet podgrzewać na żadnym etapie - wystarczy, że wodę destylowaną o temperaturze pokojowej połączysz z NaOH i zamieszasz (uważaj na opary - nie wdychać, nie dotykać), reakcja jest egzotermiczna czyli będziesz miał bardzo gorącą wodę, gdy całość się rozpuści. Reakcja tego roztworu z GBL także jest egzotermiczna, więc wystarczy wlać GBL i mieszać. Ja tak robiłem w garnku, bez żadnego grzania i wyszło.
Zwykły GBL robiony tym przepisem wyszedł mi idealnie.
Ale mam ten GBL w żelu, zawiera 1% celulozy (tak deklaruje producent), celuloza nie rozpuszcza się w wodzie.
A więc robienie nanogąbek z tego nie będzie takie proste.
24 kwietnia 2020pfu pisze:
btw protip na pozbycie się celulozy - zalać porcję odrobiną wrzątku, wytrąca się w 0,1 s
@Sekatorus pewien sklep sprzedaje giebla w postaci 'żelu' z dodatkiem celulozy, żeby obejść przepisy transportowe
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.