Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
- katar
-zawroty glowy
-bole zoladka
-rwania kosci? Klucia chwilowe?
- czerwone poliki
-ataki paniki i dusznosci (wydaje mi sie ze to histamina?) zrywam sie weiczorem ze oddychac nie moge
-swedzenie
Reaguje na zmiany temperatur zawrotami glowy i swedzeniem. Jak sie wykapie w goracej wodzie to swedzi.
Jak trenuje na silce to zadko swedzi jest okej na to mam dobra tolerke. Po alkoholu czerwone plamy i na drugi dzien kac i straszne stany lekowe. To histamina dziala mi na mozg czy moja psycha?
Jesli chodzi o antyhistaminy:
-bilstyna - masakra nudnosci
-cetyryzyna - sen
- fexofenadyna - stany lekowe sennosc i bol miesni
-doxepin (dzieki niemu moglam zasnac kiedys nie moglam spac przez parenascie dni niewiadomo czemu) teraz nie biore
-hydroksyzyna to w razie ataku lęku ale rzadko bo prowadze
Teraz jem desloratadyne ale mam po niej piszczenie w uszach i nie moge sie skupic na pracy.
:nuts:
Jak bylam malolatem wciagalam gaz, niewiem czy od tego mam stany lekowe.
Teraz chce sprobowac koke ale slyszalam ze mocno podbija hista, jak probowac czegos jak po antyhistaminach zle sie czuje? Jesli nie koke to co moge bezpiecznie przy tej durnej chorobie ? :motz:
Caly czas musze uwazac czy nie bede miec wstrzasu anafilktycznego. Jak jestem na silce czy gdzies i zostawie wode boje sie ze pomyle butelki, napije sie kogos z jakims dodatkiem i spuchne dostane wyrzutu histaminy, zaraz mam napady dusznosci.
Nie mam pojecia od czego to mam i mam to od 15 roku zycia po anafilaksji na ose. :nolove:
Niewiem co probowac co nie, co mnie zabije a co nie.
Napissz proszę, że leczysz się regularnie u gastro-enterol i endokrynologa? W szpitalach powinni dobrać leki na większość efektów ubocznych
Co do koki, to możesz spróbować, ale podejdź do tego bardzo delikatnie. pierwsze dwie próby niech będą minimalne i od kontrolą innej osoby. Jak będzie dobrze, możesz powoli dorzucać więcej. Ale najpierw koniecznie test na uczulenia.
Jak masz objawy uczuleniowe może zaopatrz się w corhydron podawany i.v. ub s.c.
powodzenia.
I jakie leki na jakie skutki uboczne? I w jakim szpitalu???
Scalono.MrRabbit.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD
Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?
Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów
Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.