ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siemka, jak w temacie -potrzebna mi rada jak podłączyć zasilacz do lampy. Wrzucam foty: jestem na 80% pewny, że moje zdolności elektryka pozbawią mnie bezpiecznika przy zasilaczu (w najlepszym wypadku). Największy problem mam z uziemieniem (brązowy kabelek)- z jednej strony podłączony jest do odbłyśnika (takie info znalazłem na necie), a dalej połączy za pomocą kostki bezpośrednio z wtyczką do gniazdka. Na zasilaczu w ten sposób mam nie wykorzystane miejsce (symbol T z dwoma kreseczkami) na wtyk kabelka.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
  • 34 / 4 / 0
Do tego T z dwoma kreseczkami podłączasz także uziemienie.

PS.
Trochę namieszałeś rolniku z kolorami przewodów. Zgodnie z PN:
- żółto-zielony to uziemienie
- brązowy to faza
- niebieski to zero
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem