Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Pozdro :-)
Furazydyny ani nitrofuranów w ogóle nie widzę na liście leków wchodzących w interakcję z THC (to się stosuje jeszcze na Zachodzie?), więc z mj powinno być si. Nie mam pojęcia na temat LSD.
Nie mam zielonego pojęcia jakiego będziesz miał po tym tripa. Najpewniej takiego, na jaki S&S ci pozwoli.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
No dobra, prawdopodobnie nie alkalizuje mocno, niemniej zawsze powinno się trzymać zasady - leczysz się, to niczego nie bierz, w tym przypadku szkoda nerek.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
25 lipca 2018Synecdoche pisze: A ktoś się może orientuje jak się ma furagina do PST?
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
Polecam przy stosowaniu Furaginy pić herbatkę z pokrzywy i żurawiny (najlepiej dobrej jakości typu Herbapol) świetnie przeczyszcza nerki i minimalizuje negatywne skutki (sama furagina jest ciężka dla nerek)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.