Mieszkałem w Paryżu przez 5 lat. Od 4 lat zaczęło się od kodeiny, potem tramadol, odwyk,na odwyku metadon (który przedawkowywałem),odstawili mi metadon i zaczeli dafać buprę w dawkach po 24 mg. Na dodatek wciągałem ją przez nos. Jestem obecnie w Polsce i nie biorę już nic od 2 tygodni,ale mam takie mrowienie w nogach z tyłu za kolanami ,że ciężko to wytrzymać. Są na to jakieś leki ? Z góry dzięki za odpowiedź.
Leki - musiałbyś wziąć opio, a to nie wchodzi w grę, jak rozumiem. ;-) Zostają Ci chłodzące lub przecwbólowe żele do nóg (szczególnie popularne w sezonie letnim) zawierające składniki sprzyjające dobremu ukrwieniu nóżek oraz gorące kąpiele (BARDZO polecam), dobrze też jest "rozchodzić" sobie skręt. U mnie objawy dotyczące nóg stają się wtedy mniej dokuczliwe, mniej wybijające się na pierwszy plan. Jeśli masz jak, to kup ketoprofen w żelu i stosuj, w Polsce obecnie jest niestety na Rp.
Powodzenia. Wykonałeś nad sobą sporo pracy i warto teraz przetrzymać problemy z nogami.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.