Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 55 / 0
Wątek mający na celu porównanie poszczególnych substancji z rodziny fenidatów. Zamieszczamy posty opisujące działanie biologiczne substancji, np. metylofenidat vs. etylofenidat, MPH vs. 4F-MPH zakończone indywidualną konkluzją na temat preferencji danego związku.
Bierzemy pod uwagę dawkowanie, drogę podania, czas działania, efekty działania, występowanie euforii lub jej brak, opis stymulacji, zejście, używanie w ciągach, odstawienie, efekty uboczne, przydatność do nauki, pracy jak również walory rekreacyjne, itd.

Data założenia: 8 marca 2017
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1959 / 55 / 0
Podbicie tematu do napisania pierwszego posta ze względu na datę.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 106 / 8 / 0
Będę pierwszy. W tym momencie napiszę niestarannie ze względu na brak czasu ale deklaruję wielokrotne użycie funkcji EDIT w najbliższym czasie w celu udoskonalenia tego posta.

MPH vs. 4-MPH

Pod względem farmakodynamicznym, czyli oddziaływaniem na organizm człowieka jest to w mojej opinii to samo. Lek o przedłużonym działaniu: Medikinet CR w składzie swojej kapsułki zawiera 2 rodzaje małych "peletek". Białe i niebieskie. Pierwsze ulegają natychmiastowemu rozpuszczeniu w wodzie lub w slinie w jamie ustnej, natomiast błękitne
rozpuszczają się w jelitach pod warunkiem, że nie zostanie naruszona ich struktura. W praktyce zawartość 2 medikinetów cr 40 mg wsypywałem sobie pod język starając się zapijając wodą w momencie kiedy odczułem, że subiektywnie połowa rozpuściła się w ślinie. Robiłem tak ze względu na większą biodostępność MPH przez błony jamy ustnej (brak efektu pierwszego przejścia przez wątrobę) ,powodem drugim była chęć odczucia natychmiastowego działania. Motywacją do powstrzymania się przed zgryzieniem całości była potrzeba utrzymywania się w miarę stabilnego działania preparatu przez ok. 4 godziny. Dysponowałem też zwykłym Medikinetem 10 mg ale wtedy musiałbym 4 tabletki wziąć pod język albo nawet sobie pogryźć a wolałem zachować je w celu polepszenia farmakokinetyki (stabilniejszego działania) zażywanych CR.Skąd tak wysokie dawkowanie? Z racji tolerancji oraz 3-dniowego cugu bez 15 minut snu (swoją drogą dosyć kosztownego). Subiektywnie różnicy pomiędzy MPH a 4F-MPH w sposobie działania (odczuciach w sferze umysłu jak i ciała) nie ma żadnej jedynie różnią się czasem oraz siłą działania. Z moich doświadczeń jak i literatury naukowej wynika iż 4F-MPH jest 2 do 4 razy silniejszy. W zależności od sposobu syntezy związku (stereoizomeria). Zazwyczaj miałem do czynienia z sortem w/w 2 x silniejszym ale kilka razy trafił się ten najmocniejszy.

PODSUMOWANIE:

MPH

+ 100% jakość farmaceutyczna
+ produkt gotowy w tabletkach lub kapsułkach (brak konieczności przygotowywania roztworów)
- cena
- trudności w zdobyciu recepty
- zbyt krótki czas działania (preparaty CR są częściowym rozwiązaniem)

4F-MPH
+ siła działania (niższe dawkowanie)
+ dłuższy czas działania
+ cena oraz ogólna ekonomia stosowania w porównaniu do MPH
- czystość substancji trudna do określenia bez dostępu do laboratorium
- łatwość przedawkowania (nie takiego, że karetkę trzeba wzywać w każdym przypadku ale stanu z pewnością niepożądanego) w skutek skumulowania się dawek, zażywania w postaci nie zmienionej, lub otrzymaniem dostawy substancji 4 x bardziej aktywnej mając do czynienia wcześniej z sortem 2 x silniejszym
- konieczność przygotowywania roztworów z określoną ilością mg na ml

Przepraszam za trochę chaotyczny styl tej wypowiedzi i dziękuję za uwagę. Post będzie na bieżąco edytowany. Następnym razem o 4f-EPH. Pozdrawiam.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 6 / / 0
W ciągu ostatnich kilkunastu lat przetestowałem prawie wszystkie analogi metylofenidatu: począwszy od EPH, następnie 4F-MPH, 4F-EPH, IPPH, HDMP-28, HDEP-28, czyli większość, ale oryginał dopiero miałem okazję dzisiaj. Po testach cechą wspólną EPH, 4F-MPH, 4F-EPH i IPH było dla mnie to, że było 10 minut pozytywnego, ale bezproduktywnego samopoczucia i spida, a następnie występował niezwykle nieprzyjemny zjazd który nazwałem "fenidatowym wkurwem", który sprawił, że 0,7g 4F-EPH wylądowało w kiblu. Wyniki tamtejszych badań można jednak wyrzucić do kosza z prostego powodu - nadużywałem wtedy mefedronów, amfetamin i benzo, co z pewnością sfałszowało prawidłowy odbiór fenidatów. Wniosek taki wyciągnąłem właśnie dziś, ponieważ od ponad roku jestem czysty o stymulantów i benzo, a w moje ręce wpadł w końcu oryginał, MPH w tabletkach 20mg o przedłużonym uwalnianiu. Wrzuciłem połowę i po chwili ogarnęło mnie bardzo fajne, przyjemne, klarowne myślenie i ten stan utrzymywał się całe 2h. Zjazdu ani wkurwu nie doświadczyłem. Żałuję, że w tak bezsensowny sposób podszedłem do testów analogów (jak i ćpania ogólnie), obecnie gdy rcki zniknęły z rynku bardzo trudno będzie mi powtórzyć badania, a cena MPH jest przerażająca. Ale przynajmniej nabrałem szacunku do tej znienawidzonej przeze mnie grupy substancji i liczę na pozytywnie spędzony czas do końca zakupionego opakowania.
Możecie mi powiedzieć, czy oryginał jest z jakiegoś powodu lepszy niż analogi? Czy wszystkie fenidaty prawidłowo działające dają podobne efekty?
  • 719 / 215 / 2
@KarnyMuchomor może dlatego, że oryginał jest przebadany i dokładnie kontrolowany ponieważ jest wydawany na receptę narkotyczną RPW - gdzie leki spod tej recepty mają jeszcze bardziej rygorystyczne podejście do testów tychże substancji.

Co do analogów, to jesteś w 100% pewny, że dostawałeś to czego chciałeś + w dodatku czy nie było zanieczyszczone?

no nie, bo nikt tego nie sprawdza, a jak już to na pewno nie aż tak rygorystycznie jak leki RPW szczególnie w Polsce, gdzie akurat mamy jedno z najbardziej rygorystycznych podejść do tesowania tychże substancji.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 6 / / 0
No do labu tego nie wysyłałem ale działało zgodnie z opisem i od topowego vendora. A czemu masz wątpliwości?
  • 719 / 215 / 2
@KarnyMuchomor mordo, ale to Ty masz wątpliwości, nie ja xD ja tylko napisałem, że zamawiając z ch*jwiegdzie.rc N I G D Y nie masz w 100% pewności co dostaniesz, czy w ogóle dostaniesz itp itd. ZAWSZE istnieje ryzyko, ponieważ nie jest to produkt kontrolowany i poddawany rygorystycznym badaniom.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów

Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.

Polacy mieli w Islandii plantację marihuany. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy?

Po wpadce trafili do Polski. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy tego procederu?

Różowa kokaina. Australia podmieniła transport narkotyków

Pięciu mężczyzn usłyszało zarzuty po tym, jak australijskie władze udaremniły zakrojoną na szeroką skalę operację przemytu narkotyków.